BørneIntra v2.19

Velkommen til Børnebåndet

Børnebåndet er et selvejende dagtilbud, der består af tre afdelinger: Dr. Alexandrines Børnehave, Børnehaven Lauge Koch og Skt. Johannes Sogns Børnehave.

Billede

 

Dr. Alexandrines Børnehave er den største af vores afdelinger og ligger på Fuglesangs Alle 16, tæt på Botanisk Have og Den Gamle By. Vi har plads til 60 børn i afdelingen fordelt på 3 stuer.

 

Børnehaven Lauge Koch ligger på Lauge Kochs Vej 2 i Risvangen, tæt på skov og strand i en gammel, hyggelig villa med plads til 30 børn.

 

Skt. Johannes Sogns Børnehave ligger på Trøjborgvej 66 på Trøjborg, tæt ved skoven og Universitetsparken i en lejlighed trukket væk fra trafikken. Vi har plads til 30 børn i afdelingen fordelt på 2 stuer.

 

Dagtilbuddet Børnebåndet er et selvejende dagtilbud. Det vil sige, at vi som øverste ledelse har en dagtilbudsbestyrelse, der er ansvarlig for driften af dagtilbuddet samt den pædagogiske praksis, vi ønsker, skal gøre sig gældende.

 

I kan læse mere om de enkelte afdelinger på vores fælles hjemmeside: www.boernebaandet.dk

 

God læselyst :-)

Seneste nyhed...

p.t. ingen nyheder

Opslagstavle...

 •  

  Praksisfortælling fra 34

  Tak for en skøn uge i Skt Johannes.

  Mandag bød på sang og bevægelse ude på græsset - “Stå-trold” i en politi-og-røver-udgave og en ny leg “Nu skal vi alle sammen danse”. Lege som vi besluttede på sidste uges BØRNEMØDE. 

  Tirsdag slap vi legen løs - på månestuen betød det blandt andet en udfordring om at være MADMODIG - tør du smage på noget du måske tror, du ikke kan li’? Hvad er surt, sødt og salt. På stjernestuen har vi været optage af lyd-vendespil, hvor man skal lytte rigtig godt efter for at finde to ens. Der var også gang i lege på legepladsen, hvor lege inspireret af Motor-Mille fylder en del. Vi øver også, hvor højt vi kan klatre på klatrestativet, hvordan man selv kan komme op på gyngen og hvordan man selv giver fart. Skønt at se, hvad der sker når man pludseligt opdager, hvor meget man kan helt selv.

  Onsdag havde vi igen BØRNEMØDE - det er en ny ramme om fællesskab og læring. Det er i hvert fald noget med te...lige som når de voksne holder møde. Og hvordan er det så man bliver enige om noget, hvordan er vi sikre på, at alle forstår, hvad vi skal og hvordan vi beslutter. Hvordan tegner man en undulat med ondt i maven og er det ok at lege legen fra sidste ugen igen, når den nu var så go’?🤔

  Torsdag var vi på tur...Der er super meget læring på en tur...helt fra vi tager afsted - hvordan er vejret, hvad skal vi ha’ på, hvordan lyner jeg selv min jakke og hvem skal gå forrest? Vi var på tur med de sejeste børn fra den sejeste børnehave 3,2 km. rundt i Trøjborgs gader. Vi besøgte Asal, Bjørn, Storm, Marcus, Maros (selv om han var syg kunne han vinke fra sin altan) og Freja. Vi havde madpakke-stop i Risskov-skov, hvor der også var tid til lidt leg. Skøn skøn tur hvor vi i den grad fik øvet udholdenhed. På turen taler vi om forskellige huse og biler, om forskellige måder at være famile på - nogen har mange søskende...andre ingen og nogen bor med mor...andre med mor og far osv. Vi lærer om hinanden og har nogle fine snakke. Og hold nu op, hvor vi øver os i at holde styr på rækkefølge og gå-makker. 

  I dag fredag har været en fest med fantastisk fødselsdag for Zuza og med bål på legepladsen. Skønt med fejring og fællesskab.

  Og så har vi da fået postkort fra Maja, der hele ugen har været i Italien, hvor hun har spist en masse pizza.

  Rigtig god weekend

  Team Johannes😊

  23-08-2019