BørneIntra v2.19.1

Velkommen til Gl. Åby Dagtilbuds hjemmeside

Her på siden kan du bl.a. læse om hvilke pædagogiske principper dagtilbuddet arbejder ud fra, få praktiske informationer og finde links til institutionernes hjemmesider.

Skiftende billeder

Gl. Åby Dagtilbud består af ni afdelinger: Tre vuggestuer (0-3 år), tre integrerede institutioner (0-6 år), to børnehaver (3-6 år) og en dagplejeafdeling (hovedsagligt 0-3 år). Institutionerne er beliggende i Åbyhøj tæt på Silkeborgvej.

 

Tryk på billedet for at læse vores Lokale UdviklingsPlan.

 

OBS. Nye anvisningsregler pr. 1 november 2019.

 

D. 1. november 2019 får vi nye regler for, hvordan vi skal anvise dit barn til en plads i dagplejen og i vores daginstitutioner.

 

Læs mere her

 

EVENTYR OG HISTORIER KAN NOGET

For børn og voksne. I denne underlige, skrøbelige tid har jeg valgt at kaste mig over en gammel interesse: historieskrivning. Jeg vil hver dag - så vidt muligt - skrive et lille kapitel til eventyret. I nogle af kapitlerne bliver der lagt op til en aktivitet, man kan lave derhjemme. Jeg håber, at jeg med sørøvereventyret kan krydre hverdagen med en blanding af normalitet og fantasi.

Læs med herunder :-)

Kærlige hilsener fra Agnes 

Seneste nyhed...

Et sørøvereventyr - kapitel 15

  Billede

Det var så lykkeligt, at vi havde fået endnu en ven i vores flok. Hunden var glad uanset, om vi andre var ved at være trætte af at gå, var sultne eller spekulerede.

Vi brugte hele dagen på at finde de rigtige stier ned ad Heksebjerget. Det var ikke så let. Hver gang vi troede, at vi var på rette vej, blev vi distraheret af en flyvende slange, en edderkop med rulleskøjter eller de små postbuds-aber, der pilede frem og tilbage.

Da vi langt om længe kunne se, at vi var ved at være på rette spor, var det ved at blive mørkt. Vi slog lejr og gjorde os klar til endnu en nat på Heksebjerget.

Gad vide, hvor lang tid vi havde været afsted nu.

Jeg besluttede mig for at skrive et brev, mens de andre begyndte at gå til ro.

”Kære jer derhjemme!

I tror garanteret ikke jeres egne ører, når jeg kommer hjem og fortæller jer om alt det, jeg har oplevet – og så er rejsen til den fantalastiske ø ikke en gang begyndt endnu. Vi skal over noget, der hedder Rosenhavet. Jeg gad nok vide, hvad der venter os på den anden side af havet. Skattekortet har et rødt kryds. Det må jo betyde, at der er en skat – men hvad mon der er i? Jeg tror, at mine følgesvende håber på et livsforbrug af slik og andre søde sager. Eller måske guld og diamanter. Jeg ved ikke helt, hvad jeg håber. Jeg har så svært ved at fatte, at mine oplevelser er virkelige. At der også skal findes en skat er langt uden for min fatteevne.

Ligesom de fleste andre rejsende savner jeg – udover min familie og venner – rugbrødsmadder. Det er egentlig underligt, at man på denne ø kan få alt muligt lækkert, men ikke det helt almindelige. I hvert fald ikke så vidt jeg ved.

Måske er der rugbrød i skatten? Ej nok ikke. Det ville være skørt. På den anden side vil netop det passe ret godt til denne verden.

Jeg har ikke vasket mit hår i over en uge. Det begynder at blive lidt fedtet, men det er okay. Så længe vi hygger os, ikke?

Nu er jeg ved at være træt. Jeg vil skynde mig at poste brevet. Her er små aber, der fungerer som postbude. Måske de kan få brevet til at finde hjem til jer? Jeg håber det.

De kærligste hilsener”

 

Jeg kiggede mig omkring. Nå – nu var der selvfølgelig ikke nogen abe i sigte. Hvad skulle jeg så gøre? Hvordan får man fat på en postbud-abe nu om stunder?

Arh! Selvfølgelig! Jeg fandt min gule trøje frem og kravlede op i et træ. Der sad jeg helt stille og sagde som en banan. Hvordan en banan siger? Tja. Prøv selv.

Der gik ikke lang tid, så kom der tre postbudsaber. De blev lidt skuffede, da de så, at jeg ikke var en rigtig banan, men de tog alligevel imod brevet og svingede sig fra gren til gren i en vældig fart.

Den nat drømte jeg om alle de ting, jeg havde oplevet indtil videre, og om aber og bananer og alle derhjemme.

Opslagstavle...

 •  Opslagstavleikon

  Kære forældre og medarbejdere

   

  NYT i forhold til Corona-virus

   

  • Som vi skrev i går, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at alle danskere, som fra og med den 2. marts 2020 kommer hjem fra et af de særlige risikoområder, holder sig hjemme i 14 dage efter de er udrejst fra de særlige risikoområder.

              De særlige risikoområder er aktuelt fire provinser i Norditalien (Lombardiet, Emilia-romagna, Piemonte og Veneto), hele Iran, hele Kina samt Provinsen Gyeongbuk                med storbyen Daegu i Sydkorea. 

  • Bemærk, at Hong Kong, Singapore og Japan IKKE er en del af de særlige risikoområder, hvilket vi ved en fejl meldte ud i går. En kontaktperson ved Sundhedsstyrelsen har i dag afklaret, at hverken Hong Kong, Singapore eller Japan er særlige risikoområder. Hvis man har været i et af de tre områder, bør man søge læge, hvis man har symptomer og føler sig sløj.
  • Til forskel fra i går omfatter Sundhedsstyrelsen anbefalinger nu også familiemedlemmer til hjemvendte fra et af risikoområderne. De lyder som følger:
   • Hvis du – men ikke din øvrige familie - kommer hjem fra et af risikoområderne, er anbefalingen, at du efter hjemkomst holder dig fysisk adskilt fra din familie i 2 uger.
   • Hvis du har været i direkte kontakt med dine familiemedlemmer efter hjemkomst, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at de pågældende familiemedlemmer også bliver hjemme i to uger. Dette er nyt i forhold til seneste udmelding
  05-03-2020
 •  Opslagstavleikon

  Kære forældre

   

  Information om Sampasning 2020 i Gl. Åby Dagtilbud

   

  Klik på linket herunder.

  26-02-2020