BørneIntra v2.19.1

Velkommen til den integrerede institution Tornebakken

Skiftende billeder

 

Tornebakken er en integreret institution for børn i alderen 0-6 år. Vi er fordelt på to huse, hvor vuggestuen er i det ene hus og børnehaven i det andet. Begge huse er indrettet med tre stuer, og har store og indbydende legepladser.

I vuggetuen er børnene tilknyttet faste stuer. Til en start vil vuggestuebarnet primært være på basisstuen, indtil den rette tryghed er opnået og barnet bliver nysgerrigt på resten af huset. Når nysgerrigheden opstår, kan barnet frit bevæge sig mellem alle stuerne. I børnehaven er der ligeledes åbne døre mellem alle stuer, og børnene kan frit lege, på den stue, det lyster. Hver stue tilbyder forskellige aktiviteter, og børnene kan således selv vælge, hvilken en aktivitet, de ønsker at beskæftige sig med.

I Tornebakken ønsker vi at forfølge og inspirere børnenes nysgerrighed. Vi griber gerne børnenes spontane ideer og vi bevæger os, sammen med børnene, ind i et undersøgende univers. 

 

Forældre siger om Tornebakken:

"En af styrkerne ved Tornebakken er, at det pædagogiske arbejde - både fysisk og mentalt - foregår i børnehøjde. Det betyder blandt andet, at personalet opholder sig meget på gulvet sammen med børnene, eksempelvis når de tager imod barnet om morgenen, hvilket tydeliggør for både børn og forældre, at netop børnene er i centrum."

 

”På Tornebakken vægtes venskaber højt. Man lærer om, hvordan man er en god ven, og dem, som ikke har nemt ved det, bliver hjulpet. Man bruger venskabsbamse.”

 

”Alle medarbejdere hilser om morgenen – oftest med barnets navn, også selvom medarbejderen er tilknyttet anden stue. Det gør, at man føler sig velkommen, det skaber opmærksomhed og giver tryghed. Varme, åbenhed, imødekommenhed, oprigtig interesse og nysgerrighed. Medarbejderne er gode til hurtigt at fange, hvis det er en svær aflevering og hjælper til.”

Seneste nyhed...

p.t. ingen nyheder

Opslagstavle...

I øjeblikket ingen opslag