Kost

 

Alle børnene kan få morgenmad her i "Børnehuset" inden kl. ca. 8.00, men vi opfordrer til, at du prioriterer at bibeholde dette vigtige "ritual" hjemme i familien.

Ligeledes sørge for at morgenmåltidet er solidt, så det danner en god base for resten af dagen.

Hvis børnene af en eller anden grund ikke kan spise noget om morgenen, vil vi gerne have dig til at sørge for en ekstra "madpakke", som de så kan få i løbet af formiddagen.

 

Morgenmaden i "Børnehuset" består enten af havregrød eller havregryn.

Derudover er der altid boller, skæreost, frugt, gulerødder eller andre grøntsager.

 

I løbet af formiddagen får børnene ofte tilbudt et stykke frugt, grønt eller lignende - ofte suppleret med lidt brød og vand.

I forhold til den centralt indførte lovgivning om : "Den obligatoriske frokostordning", er An-nette ansat i køkkenet i et fleksjob 20 timer ugentligt fordelt på ugens 4 første dage fra kl. 8-13.

 

Vi tilstræber følgende menu:

Mandag: Grød eller suppe.

Tirsdag: Fisk eller vegetarret.

Onsdag: Rugbrød med en lun ret.

Torsdag: En varieret kødret suppleret med en evt. salat.

Fredag: Personalet er ansvarlig for maden i samarbejde med forældrene.

 

Vi tilstræber at handle økologisk, men desværre har de 12,- kr., som vi har afsat pr. barn om dagen sine begrænsninger, da vi kun får 3o5 kr. ekstra fra forældrene.

 

"Børnehuset" serverer drikkevarer mælk og vand til barnets frokost og vand til eftermid-dagsmaden.

 

I forhold til maden om eftermiddagen har alle forældre etableret en madordning, hvor hver forældre på skift skal sørge for hjemmebagt, mættende brød uden smør og pålæg til 38 børn.

 

I den sammenhæng er der blevet udarbejdet en lækker, inspirerende opskriftsbog fra Den Økologiske Landsforening og en samling af forskellige opskrifter på hjemmebagte hits be-stående af alle former for grove brød med og uden fyld, som både er sund, afvekslende og ikke mindst næringsrig.

Udover det er forældrene blevet enige om en fælles økologisk frugtordning, som alle forældre betaler til (66,-kr pr. barn) hver måned.

 

Personalet sørger så for at skære det ud og fordele det i skåle, så alle børn får tilbudt lidt forskelligt.

 

4 gode råd til dig i forhold til eftermiddagsmaden:

  1. Planlæg eftermiddagsmaden med tanke på, at alle forældre på "Solen" og "Spiren" skal føle sig trygge ved maden.
  2. Undgå kager og dessertlignende sager.
  3. Varier gerne eftermiddagsmaden og orienter jer på opslaget, som hænger på plakat-søjlen i gangen og husk selv at skrive op, hvad du har haft med. 
  4. Maden bør ikke kræve, at personalet bruger megen tid på forberedelse og oprydning, da det er tid, der går fra børnene.