Værdigrundlag

 

Her i Kompasset vil vi gerne give vores bidrag til, at børnene får en god og tryg barndom. For os betyder det, at der skal være plads og tid til at fordybe sig i legen. Leg er børnenes måde at bearbejde oplevelser og indtryk på, og det er her, de øver sig på livet. Vi tilstræber at give nogle gode oplevelser og nye udfordringer både i og udenfor Kompasset.

Det er vigtigt for børnene at indgå i kammeratskabsgrupper, så vi prioriterer, at de lærer noget om, hvordan man er sammen med andre. Børnene skal lære, hvordan man behandler sine kammerater, men også hvordan man løser konflikter.

Vi arbejder på at styrke børnenes selvværd/selvtillid blandt andet ved at udtrykke vores glæde ved at være sammen med dem og ved at stille alderssvarende krav. Vi arbejder ud fra en anerkendende tilgang, som er vores måde at anskue kommunikation med børn på.

Vi vægter det enkelte individ højt, og vi ønsker at skabe trygge rammer med tydelige voksne. Barnet skal have lov til at være ked af det, blive trøstet og holde i hånd, når det har brug for det.