Kostordningen i Børnehuset Egmontgården

 

En sund og varieret kost er et vigtigt fundament for at et barn kan trives og udvikle sig. Derfor lægger vi vægt på at have en kostordning for alle børn i institutionen. Vi har ansat en køkkenleder og en køkkenmedarbejder, som i fællesskab dagligt tilbereder et sundt, varieret og alsidigt kosttilbud til alle børn.

 

Maden består af årstidens råvarer og basisprodukterne er primært økologiske. En typisk uge består af en dag med suppe/grød, en med vegetarkost, en med smør-selv-madder, en med en kødret og en med en fiskeret.

 

Både vuggestuebørn og børnehavebørn tilbydes en fuldkostordning bestående af formiddagsfrugt, middagsmad og eftermiddagsmad.

 

Maden har ikke kun et sundhedsfremmende aspekt, men fungerer i lige så høj grad som et naturligt samlingspunkt, der medvirker til at fremme fællesskabsoplevelsen, pirre sanserne og lægge op til en lærerig dialog. - Hvad er på menuen i dag? Hvordan ser det ud? Hvordan dufter det? Hvad smager det af? Hvordan opfører man sig under måltidet?

 

Ugens menuplan hænger på tavlen ved køkkenet samt i vindfanget. Den og den kommende uges menu kan også findes på Forældreintra, under stuens mappe med "vigtige dokumenter".

 

Link til seneste kontrolrapport: http://www.findsmiley.dk/da-DK/Searching/DetailsView.htm?virk=40301682