Velkommen til Vuggestuen Smilehullet

 

Vuggestuen Smilehullet er en 0 – 3 års institution under Århus Kommune og en del af Beder Dagtilbud. Huset er normeret til 36 vuggestuebørn (i perioder kan vi have 39 børn), som er fordelt på tre aldersintegrerede stuer. Vuggestuen har ’åbne døre’, hvilket betyder, at børnene frit kan færdes i hele huset og lege på tværs af stuerne.

 

 

Indeliv
Vores tre stuer er store og lyse, med tilhørende puslerum, direkte udgang til legepladsen, samt adgang og indkig til vores to krybberum. Tilsammen rummer de tre stuer et bredt udvalg af legesager, bl.a. legoklodser, biler, togbaner, dukker og dukkevogne, legekøkkener, madrasser og rutchebane. På stuerne læses der også bøger, synges sange, fortælles historier, og der snakkes og fortælles om børnenes oplevelser. Det er også på stuerne at vi spiser og holder samling.

 

På gangen kan børnene løbe, kravle, gå eller skubbe med gåvogn. De kan kigge på billeder af dyrene. De kan lege ved aktivitetspladen, ”sejle” en tur på de store have i ’skibet’ eller køre på ferie til Italien i ’bilen’. I Tumlerummet er der mulighed for at kravle i ribben, bygge huler og hoppe i puderne. Det er også i tumlerummet, at vi afholder planlagte musikforløb samt her de ældste børn i vuggestuen sover middagssøvn.

 

 

Legeplads og udeliv
Vi er meget ude i vuggestuen, minimum én gang om dagen og prioriterer meget højt, at børnene kommer ud så meget som muligt - også de små. Frisk luft minimerer smittekilder, der er mange oplevelser at finde i naturen og ikke mindst mere plads at bevæge sig på!

Vuggestuen ligger på grænsen mellem land og by og er nabo til Børnehaven Smilehullet. Omgivet af mark og skov, men også af fine og rolige stisystemer og gode legepladser, så vi har rig mulighed for både små og store ture rundt i området – til fods, i klapvogn eller ladcykel. Vi har også en spændende legeplads, hvor der bl.a. er gynger, rutsjebane, flyvemaskine og en bakke børnene kan kravle og trille på. Der er cykler, scootere og traktorer og en stor sandkasse, hvor der bliver lavet mange sandkager, gravet huller og bygget ”køreanlæg”. Vi har også bærbuske og krydderurter, som børnene må plukke af, spise og dufte til.