Præsentation

 

Lidt om Grønnebakken

 

Grønnebakken åbnede den 16. august 2003 og er en kommunal institution under Århus Kommune, beliggende i Beder. Huset er tegnet af arkitektfirmaet AART.

Vi er beliggende i et roligt villakvarter omgivet af stisystemer, legepladser og grønne områder, vi ofte benytter.  

 
Vi har et smukt, lyst og venligt hus med højt til loftet og masser af plads. Huset er indrettet enkelt, funktionelt og praktisk, med vægt på æstetikken og børnenes egen kunst og kreative udfoldelse. Gennem indretningen af de fysiske rammer og funktioner, understøttes muligheden for børns læring og udvikling i dagligdagen. De store vinduespartier i huset skaber sammenhæng mellem ude- og inderum.
 
 

 

 

Grønnebakken er normeret til 12 vuggestuebørn og 40 børnehavebørn.
Huset er funktionsopdelt, men vi har valgt at vuggestuen har deres egen base, med 4 voksne tilknyttet. Her er tryghed og overskuelighed, og i takt med at børnene søger større udfordringer, kan de bevæge sig ud i huset.
 

I børnehaven er børnene inddelt i 3 grupper, fortrinsvis efter alder, men også efter udvikling, venskaber og særlige behov. Børnene holder ”samling” i disse grupper, spiser sammen, har aktiviteter og ture sammen. Børnene ved, hvor de hører til, og dette sikrer tryghed og den tætte kontakt til faste voksne. Hvert barn og forældre har to pædagoger, som er de primære voksne, der har ansvaret for opstarten i institutionen, børnenes udvikling og trivsel og den tætte forældrekontakt.

Grønnebakken er indrettet med et stort fællesrum og 3 store stuer. Rød stue til vuggestuen - her er bløde gulvtæpper, en stor madras, tøjdyr, legekøkken og legetøj til de mindste. Der er sofa og borde, taburetter og Tripp Trapp-stole. Grøn stue til fysisk udfoldelse, musik og bevægelse. Gul stue til fordybelse, konstruktionslege, ridderborg, dyr, læsehjørne m.m. Derudover har vi 3 værksteder hvor børnene har mulighed for at fordybe sig og arbejde med kreative aktiviteter. De to af værkstederne er ud- og indeatelier, hvor der er masser af lys og direkte adgang til legepladsen, hvilket giver fleksibilitet i anvendelsen af værkstederne.

 

 

Legepladsen er et spændende og udfordrende sted at være og lege, og vi er ude hver eneste dag. Legeredskaberne er bygget af naturmaterialer, og der er forskellig beplantning, der giver mulighed for at lege uforstyrret. Vores ”Grønnebakke” ligger midt på legepladsen, og bruges, alt efter årstiden, til at kælke, trille, hygge, læse bøger og meget andet. Der er gynger, cykler, rutsjebane, udendørs musikinstrumenter og et klatretårn for de meget modige, sandkasser, vand og en multi-boldbane.

Huset har en glasoverbygning med skygge, borde og bænke, hvor vi ofte spiser mad, og i hjørnet af legepladsen et bål- og aktivitetshus hvor vi ugentligt laver bål.

Vi tager på tur med en gruppe børn, mindst 3 gange om ugen. Det giver oplevelser/udfordringer, også for de børn der er hjemme. De får mere plads og ro til fordybelse. Se evt. vores ugeplan!