BørneIntra v2.19.1

Børnehaven Lauge Koch

Lauge Kochs Vej 28200 Århus N

Tlf.: 21477866

Tlf 2.: 41857489

Børnehaven Lauge Koch

afdelingsfoto.

Velkommen til Børnehaven Lauge Koch

Børnehaven Lauge Koch er beliggende i en stor, hyggelig villa i Risvangen. Børnehaven holder til i stueetagen og kælderen og har en dejlig stor naturlegeplads lige uden for døren.

 

Børnehaven Lauge Koch er en lille børnehave, hvor alle kender alle. I kraft af at vi er så lille en børnehave, er der meget kort fra forældre og barn til personalet og ledelsen. Det er vigtigt for os, at alle kender alle og har et forhold til og forståelse af hinanden. I den fysiske nærhed finder vi også nærværet i hverdagen.

Fællesskab, leg og læring

Fællesskab, leg og læring er blot nogle af de ting, der er en del af hverdagen i Børnehaven Lauge Koch.

Dagen starter kl. 6.30, hvor vi siger godmorgen til de første børn over morgenmaden. Kl. 9.00 begynder vi på aldersopdelte aktiviteter, hvor vi starter med en fællessamling. Her taler vi om, hvad der skal ske i løbet dagen, og hvem der skal hvad. Nogle af de ting, vi laver, er at tage ud af huset på en tur,  laver forskellige projekter og lege, der er igangsat af personalet eller hvor børnene vælger, hvad der skal ske. Ved frokosttid samles vi alle igen i vores spisegrupper, hvor vi spiser økologisk mad lavet af vores eget uddannede personale. Efter frokost er vi på legepladsen, hvor vi laver spændende lege og aktiviteter, der er igangsat af enten børnene eller personalet. Kl. 14.00 er der igen en kort fællessamling, hvor børnene selv får lov til at vælge, hvor de vil lege, det kan for eksempel være i værksted, eller de kan lave motoriske lege eller lignende.

Aktivitetsforløb og fordybelse

Vi har i Børnehaven Lauge Koch delt året ind i en lang række fastlagte aktiviteter og aktivitetsforløb. Hver fredag har vi for eksempel et forløb med bålmad, som vi kalder fra jord til bord. Vi høster og samler selv vores mad fra enten skoven eller vores naturlegeplads. Herudover deltager vi sammen med vores to andre afdelinger, Dr. Alexandrines børnehave og Skt. Johannes Sogns Børnehave, i en række fælles aktiviteter. Vi mødes til fælles båldag på aktivitetsområdet i Riis Skov, vi tager på busture samt udflugter til for eksempel Gl. Ejstrup, DOKK1 eller andre kulturelle tilbud.

Rundvisning

Børnehaven tilbyder rundvisning til interesserede forældre. Kontakt pædagogisk leder Brit Loft Rasmusen  på telefon 41 85 74 89 for nærmere aftale om rundvisning.

Åbningstider

Mandag - torsdag  : 6.30 - 17.00

Fredag                   : 6.30 - 16.30

Du kan som forælder frit vælge mellem en deltidsplads på 30 timer om ugen eller en fuldtidsplads på 52 timer om ugen.

 

Børnehaven Lauge Koch er en del af det selvejende dagtilbud Børnebåndet, som udover os består af  Dr. Alexandrines Børnehave og Skt. Johannes Sogns Børnehave.