BørneIntra v2.19.1

Velkommen til Solsikken

Vi er en integreret institution med plads til 24 vuggestuebørn og 40 børnehavebørn.

I Solsikken har vi særligt fokus på fællesskaber for alle og på, at legen er børns vigtigste og mest meningsfulde beskæftigelse. Vi arbejder også meget med motorik som led i børnenes udvikling og læring.

Læs mere her på siden. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til pædagogisk leder Lena Kruuse Skovby Andersen på tlf.: 23 74 11 60 eller send en mail til alek@aarhus.dk

Vi glæder os til at høre fra dig.

Skiftende billeder

Seneste nyhed...

p.t. ingen nyheder

Opslagstavle...

 •  

  Fredagsnyt

   

  Tillykke til ugens fødselsbørn. HURRAAAAA!

  Børnefortælling

   

  Kære forældre

  I løbet af ugen, har vi lært en del. Nogle børn havde en dialog med en pædagog om bedsteforældre. I den forbindelse, gik det op for børnene, at selvom man er voksen, kan man godt have bedsteforældre.

  Der var også en dreng, der i dag fortalte mig om, at han kunne tale mange sprog. Jeg spurgte hvilke sprog han kunne tale? Han fortalte, at han talte farsprog, morsprog og lillesøstersprog. Nå sagde jeg, hvordan taler du de forskellige sprog? Drengen svarede at det var da let no, lige nu fortalte lillesøsteren (hun pludrede), at hun glædede sig til at komme på stranden og bade og lege, og at solen skulle skinne og måske skulle de have en is. Ok, sagde jeg, hvad så med farsprog? Drengen sagde, at han var lidt for træt til at fortælle det hele, men at det var sådan lidt at så talte man bare om alt muligt. Hvad med morsproget? Drengen sagde, at det kunne han ikke lige huske, for han havde jo sagt, at han var lidt træt. Men, er vi ikke heldige at få indblik i, at en dreng kan flere sprog, for mon ikke der hjemme i vores familier er de sprog, som drengen fortæller om. Jeg har aldrig selv tænkt, som drengen havde tænkt, men jeg syntes, at det var et spænende indblik i tanker jeg ikke havde tænkt på den måde. Så, tak til børnenes fortællinger.

   

  Fællesfredag

  Vi fejrede vores fødselsdagsbørn og sang så højt, at de måske kunne høre det på plejehjemmet. Og, så fik jeg flotte blomster af personalet og et væld at lykønskninger af børnene. TAK, det krammer mit hjerte😊

  Husets tema og læreplanen

  Læreplanstemaet omhandler, i marts og april, ”sprog og kommunikation” I hører nærmere herom. Derudover begynder vi så småt at tune ind på påske. Derfor er der mange spændende aktiviteter i støbeskeen, som I kommer til at læse mere om. Det bliver ”kyyyggeligt”

  Tøj.

  Opdatering

  Det er dejligt, at I forældre, afleverer jeres børn i passende overtøj/fortøj, når I kommer med jeres børn om morgenen. Det betyder, at jeres børn er klar til at lege, og at de ikke fryser. Bliv endelig ved med det, især nu, der forhåbentligt kommer mere, som I kan læse, har pædagogerne skrevet ud, at I gerne må have både termotøj, regntøj og flyverdragt med, da vejret skifter meget😊

  Tak for hjælpen😊

  Morgenmad og madpakker.

   

  Morgenmad er i tidsrummet kl. 6.30-6.55. Ønsker man morgenmad, skal I informere mig herom😊. Herefter, spiser vi kl. 9 (ca.), den formiddagsmad, I har givet børnene.

  CO-vid 19

  OBS

  Alle skal bære mundbind. Har man glemt sit mundbind, må I blive ude ved lågen, så skal vi nok komme med jeres barn😊.

  I skal være opmærksomme på de nye retningslinjer, som er ændret i det nye år.

  Lige nu, kan vi ikke afholde fysiske møde med jer, det vil forgå på teams, indtil retningslinjerne ændrer sig. I skal bruge mundbind når I afleverer og henter jeres børn. Alle børn hvis almene tilstand, også uden feber, må ikke komme i huset. Hvis vi ringer jeres barn sygt hjem, må de først komme, når jeres børn har været symptomfri i 48 timer.

   

  Tak jeres samarbejde og har I spørgsmål så stil dem endelig

   

  1000 Tak

   

  God weekend

   

  Venlig hilsen Lena

   

   

   

  26-02-2021