BørneIntra v2.19.1

Velkommen til DII Venøvej 9

Skiftende billeder

På Venøvej 9 tør vi godt tænke ud af boksen; bryde med traditionerne, og i stedet byde ind med nye pædagogiske ideer og rammer for praksis.

Derfor er vores institution totalintegreret. Det betyder, at Magda på 11 måneder kan få en morgenhilsen af både Lucas på tre et halvt år og Jasmin på fem, når hun møder ind i sin stue om morgenen. Det betyder en stor pædagogisk årvågenhed på både gruppernes sammensætning og den pædagogiske hverdag, der skal bygges op om børnene.

I Danmark er vores institutioner bygget op efter en tradition, vi i efterhånden flere årtier har anset som det bedste for vores børn, deres trivsel og udvikling. Men er det den eneste rigtige vej? Kunne man forestille sig, at en anden inddeling af vores børn kan have mindst lige så positive effekter for barnets udvikling og trivsel? Det tror vi på Venøvej 9.

Analyse af vores sprogdata viser, at vi her i institutionen har fremgang på sprogarbejdet. Det betyder, at vores børn tilegner sig sproget bedre og hurtigere. De små opsamler sproget fra de store børn – det bliver reproduceret, så både ordforråd og sætningskonstruktioner udvikler sig hurtigere. Derfor er vi i hverdagen meget bevidste om den vigtige rolle, vi alle har, som sproglige rollemodeller.

Vi kan også se, at vores store børn lærer af de små. Langt de fleste børn har en intuitiv forståelse af de mindre børns sårbarhed, og er naturligt indstillede på varsomhed. Samværet udvikler empatien, og skaber daglige rum for følelsesmæssig indlevelse blandt både store og små. Sideløbende med stueinddelingen har vi fra tirsdag til torsdag børnene opdelt i alderssvarende grupper, hvor vi målretter de pædagogiske aktiviteter aldersgrupperne.

I en hverdag, hvor trivsel og udvikling skal gå hånd i hånd, så er det vigtigt, at børnene har god, sund og nærende mad i maven. Må vi præsentere vores køkkendame Helle. Hun sørger for, at børnene får varm, overvejende økologisk mad to til tre gange om ugen – og på samme vis er med til at skabe et hus, hvor duften af hjemmelavet mad kan sprede sig, og sætte sig som positive erindringer hos børnene. Og vække spørgsmålet ”Hvad skal vi have i dag, Helle?”

Seneste nyhed...

p.t. ingen nyheder

Opslagstavle...

 •  Opslagstavleikon

  Man Tir Ons Tor Fre
  Peberfrugt suppe Rugbrød

  Vegetar Spaghetti

  Bolognese

  Rugbrød Ugen der gik
  Hjemmebagt brød

  Pålæg

  Æggesalat

  Laksepate

  Gnavegrønt

   

  Parmasan ost

  Pålæg

  Torskerognssalat

  Kyllingefrikadelle

  Gnavegrønt

   
           

  Madplan uge 3 med ret til ændring

  18-01-2021
 •  Opslagstavleikon

  Kære forældre og børn

  Så er endnu en uge gået hvor nogle oplevede sne for første gang, det var meget sjovt at opleve, og små fine snemænd blev lavet, se de fine billeder på intra.

   

  Tak for at følge vores og kommunens opfordring til at bruge mundbind ved aflevering og hentning, det ved jeg personalet tager godt imod.

   

  Jeg ved godt at tingene ikke er helt optimalt, og I er rigtig gode til at håndterer dette, blandt andet at det kan tage lidt tid, inden vi kommer når I ringer på døren, men jeg kan garantere at personalet flyver rundt så I ikke skal vente for længe, derfor er det også vigtig at i skriver komme og hente tider på intra for næste uge også.

   

  Jeg er sikker på at næste uge også bliver en god uge for børn og voksne, der er blandt andet tale om opstart af vores båldage og mange andre gode ting.

   

  Og til alle jer der er hjemme med børnene håber jeg at alt er ok og I nyder hinandens selskab, det er en kæmpe hjælp lige for tiden.

  Mvh

  Tom Wegner

  15-01-2021