BørneIntra v2.19.1

Velkommen til DII Venøvej 9

Skiftende billeder

På Venøvej 9 tør vi godt tænke ud af boksen; bryde med traditionerne, og i stedet byde ind med nye pædagogiske ideer og rammer for praksis.

Derfor er vores institution totalintegreret. Det betyder, at Magda på 11 måneder kan få en morgenhilsen af både Lucas på tre et halvt år og Jasmin på fem, når hun møder ind i sin stue om morgenen. Det betyder en stor pædagogisk årvågenhed på både gruppernes sammensætning og den pædagogiske hverdag, der skal bygges op om børnene.

I Danmark er vores institutioner bygget op efter en tradition, vi i efterhånden flere årtier har anset som det bedste for vores børn, deres trivsel og udvikling. Men er det den eneste rigtige vej? Kunne man forestille sig, at en anden inddeling af vores børn kan have mindst lige så positive effekter for barnets udvikling og trivsel? Det tror vi på Venøvej 9.

Analyse af vores sprogdata viser, at vi her i institutionen har fremgang på sprogarbejdet. Det betyder, at vores børn tilegner sig sproget bedre og hurtigere. De små opsamler sproget fra de store børn – det bliver reproduceret, så både ordforråd og sætningskonstruktioner udvikler sig hurtigere. Derfor er vi i hverdagen meget bevidste om den vigtige rolle, vi alle har, som sproglige rollemodeller.

Vi kan også se, at vores store børn lærer af de små. Langt de fleste børn har en intuitiv forståelse af de mindre børns sårbarhed, og er naturligt indstillede på varsomhed. Samværet udvikler empatien, og skaber daglige rum for følelsesmæssig indlevelse blandt både store og små. Sideløbende med stueinddelingen har vi fra tirsdag til torsdag børnene opdelt i alderssvarende grupper, hvor vi målretter de pædagogiske aktiviteter aldersgrupperne.

I en hverdag, hvor trivsel og udvikling skal gå hånd i hånd, så er det vigtigt, at børnene har god, sund og nærende mad i maven. Må vi præsentere vores køkkendame Helle. Hun sørger for, at børnene får varm, overvejende økologisk mad to til tre gange om ugen – og på samme vis er med til at skabe et hus, hvor duften af hjemmelavet mad kan sprede sig, og sætte sig som positive erindringer hos børnene. Og vække spørgsmålet ”Hvad skal vi have i dag, Helle?”

Seneste nyhed...

p.t. ingen nyheder

Opslagstavle...

 •  Opslagstavleikon

  Man Tir Ons Tor Fre

  Peberfrugt suppe

  Hjemmebagt brød

  Rugbrød

  Kalkun couvette

  Ristede kartofler

   

  Rugbrød

  Ugen der gik

  Rubrød

  og diverse

   

  Oksespegepølse

  Rejesalat

  Æg og tomater

  Gnavegrønt

  Tzatziki

  Hj.leverposteg

  Røget ørredsalat

  Pålæg

  Gnavegrønt

   

  Madplan uge 40 

  Ret til ændring forbeholdes køkken Helle

  28-09-2020
 •  Opslagstavleikon

  Kære forældre og børn

  Så er endnu en dejlig uge gået med både solskin og regnvejr

  Grupperne er godt i gang og planer lagt på nettet…

   Og det har været en fornøjelse at se og være en del af, lige fra bålstegte majskolber til hele huset, til sanglege og ture ud af huset, historie om Emil fra Lønneberg, giver jo en tanker til ens egen barndom, plus trafikskole og meget meget mere.

   

  Husk at der skal være lidt varmt overtøj samt regntøj i garderoben.

  Og husk at skrive fri eller komme og gå tider ind for uge 42. så vi sikker på der voksne på de tidspunkter der er børn.

   

  Rigtig god weekend

  Mvh

  Tom

  25-09-2020
 •  Opslagstavleikon

  Program mellemgruppen:

   

  Ons den 23/9     Majskolber over bål til hele huset

  Tor den 24/9      Anders tager på frisbeetur/andre leger trafik på legepladsen

   

  Tirs den 29/9      Stopdans

  Ons den 30/9      Bål dag

  Tor den  1/10       Fotosafari i skjoldhøjkilden (vi finder dyr)

   

  Tir den 6/10        Vi laver plancher fra vores fotosafari

  Ons den 7/10      Bål dag

  Tor  den 8/10       Kastanjetur.

   

  Mvh

  Jakob, Anders, Lisa og Hadaya

  23-09-2020