BørneIntra v2.15

Velkommen til Safiren

 Billede

Vi bor i et stort og dejligt hus, central placeret i en grøn oase i Helenelyst.

Vi lægger særlig vægt på at tilbyde børnene muligheder for natur og udeliv. Vi har kort afstand til skov, marker og landlige omgivelser. Vi har græsarealer, bakker, cykelbane, gynger, sandkasse med legehus og bålplads. Vi benytter vores legeplads hver dag. I vuggestueafdelingen har vi et dejligt piratskib med mange udfordringer.

I dagligdagen tilbyder vi en mangfoldighed af materialer og teknikker indenfor det kreative område. Vores fokus er at give barnet mulighed for både, alene og sammen med andre, kreativt at kunne give udtryk for følelser og tanker samt mulighed for ro og fordybelse.

Vi er et hus med mange nationaliteter, både blandt personale og børn. Vi har pt. ca. 25 % tosprogede børn og 75 % etnisk danske børn. Vi er normeret til 30 vuggestuebørn samt 50 børnehavebørn.  Da vi er en integreret institution, har vi tradition for at have mange søskende.

Vi arbejder på tværs af grupper og alder da vi mener, at det er vigtigt for både børn og voksne at være ét hus.

Seneste nyhed...

Kommunikation og konflikthåndtering

Torsdag d. 8. september 2016 var der personaleaften i Gl. Brabrand Dagtilbud. Efter at alle havde spist var der valg til bestyrelsen, og efter lidt tilløb blev Anne Maria Jensen og Tobias Daugaard valgt ind i Gl. Brabrand Dagtilbuds bestyrelse 2016-2017. I denne omgang valgtes ingen suppleanter.

 

Aftenens hovedvægt var på foredrag ved kommunikationsekspert Rune Strøm. Temaet var den gode arbejdsplads, motivation i det daglige arbejde, konflikthåndtering og kommunikation med baggrund i Rune Strøms bog ”Så tal dog pænt for helvede”. Rune gav en række eksempler fra sit virke som foredragsholder, men også fra sit privatliv på, hvordan konflikter kan opstå og hvordan de kan løses igen.

 

Rune kom i sit foredrag vidt omkring og her kan nævnes, at han på et tidspunkt under foredraget slog over i at tale rumænsk; den japanske kæmpebambus blev berørt; Rune billedliggjorde konflikter på arbejdspladsen med en dåsecola og tændstiksteknikken blev introduceret som konfliktløsningsværktøj. Også spejlneuronteorien blev præsenteret.