BørneIntra v2.15

Velkommen til Annekæret´s hjemmeside

 Skiftende billeder

Vi byder velkommen til vores hjemmeside. 
 
Du vil på vores hjemmeside finde oplysninger om vores institution, samt nyttig information omkring personale, forældrebestyrelse og ikke mindst information fra Børn og Unge. 
 
Du ønskes god læselyst. 
 
Med venlig hilsen
Pædagogisk leder
Helle Bennekov Schjødt

Seneste nyhed...

p.t. ingen nyheder

Opslagstavle...

 •  Opslagstavleikon

  Nyhedsbrev september 2016 - høst og efterår i Annekæret

   

  I september og oktober arbejder vi med temaet høst og efterår. Vi er allerede godt i gang, der er både høstet kartofler, lavet suppe og presset æblemost.

  Børnene vil på forskellig vis arbejde med temaet, både i små grupper på tværs af alder og på gruppedage. Hos ællingerne vil der ligeledes arbejdes med temaet i såvel små grupper som hele gruppen samlet.   

  Målene for temaet er, at børnene får en begyndende forståelse for, og nysgerrighed på, nogle af de processer der er i temaet f.eks. fra frø til grøntsag til mad eller hvorfor bladene falder af træerne.(Alsidig personlig udvikling) At børnene tilegner sig viden om forskellige elementer i høst og efterår. Eks. kornsorter, at forskellige træer har forskellige blade, høsttraditioner etc.. (Natur og naturfænomener) At de får en øget sproglig og kulturel forståelse af emnet gennem sange, høstfest, bøger og arbejdet med fokus ord. (Kulturelle udtryk og værdier og sproglige kompetencer) At børnene får gode oplevelser med at deltage i mange forskellige fællesskaber. (Sociale kompetencer) At de er med til at høste, skære og tilberede maden, går på ture i efteråret og er med til at rive nedfaldne blade sammen etc.. (Krop og bevægelse)

  For at udbygge børnenes ordforråd og forståelse af emnet arbejder vi med fokus ord. Det er vigtigt, at I også taler med Jeres barn om de fokus ord vi arbejder med. Undersøgelser viser, at det er vigtigt for børnenes læring, at forældrene støtter op om de temaer børnene arbejder med i daginstitutionen. De ord børnehaven har fokus på vil hænge i fællesrummet, de ord ællingerne har fokus på hænger i vuggestuen.

  I oktober holder vi høstfest i Annekæret, festen er for børn og personale, I hører nærmere senere.

  Hvis I kender en bondemand i nærheden, der har lyst til et besøg, må I meget gerne formidle kontakten til personalet.

  Vi skal i løbet af de næste par måneder lave mad af de høstede grøntsager og frugt, sylte, koge, bage osv. så hvis I har nedfaldsfrugt i Jeres have eller grøntsager som I har lyst til at give til Annekæret tager vi meget gerne imod det. På forhånd tak.

  I kan holde jer orienteret og se billeder på intra.

   

   

  Med venlig hilsen

  personalet i Annekæret.

  23-09-2016