BørneIntra v2.15

Seneste nyhed...

"Ud i det blå" Musik- og teaterleg med de 0-3 årige v/ Ditte Aarup Johnsen

”Ud i det blå” er et musik- og teaterprojekt for dagplejere og deres børn i Sabro Kommunes Dagpleje.

  Billede

Projektet er kendetegnet ved, at vi undervejs arbejder med forskellige musiske og dramatiske udtryksformer, som stimulerer barnets mange sanser, dets sprog, rytme- og kropsfornemmelse. Vi fortæller små historier med kroppen og benytter os af bevægelse, rytme, sang og musik. Vi kombinerer mange forskellige sanseindtryk, så børnene får en fælles oplevelse ved at føle, lytte, se, lege, synge og bruge deres krop. Vi sætter gennem projektet særlig fokus på sprog og på at give dagplejerne konkrete redskaber og ideer til at understøtte barnets sproglige udvikling og opmærksomhed. Vi sætter ligeledes fokus på at inddrage forældre aktivt undervejs. 


Projektets formål: At leg, musik, fortælling og bevægelse integreres som en naturlig del af de 0 – 3 årige børns dagligdag i samspil med deres voksne.  At stimulere udviklingen af barnets fantasi, kreativitet, motorik, dets sproglige og sociale udvikling. 


Mål: At projektet  bliver vedvarende og at dagplejerne oplever at  få ny inspiration og konkrete redskaber og ideer til at få mere musik og bevægelse, leg og fortælling ind i hverdagen med de 0 – 3 årige børn.  Forældreinvolvering Tydelig forældreinvolvering ses som en del af arbejdet med at forankre projektet, at forældrene får indblik og indsigt i, hvordan deres barn responderer på de indtryk, som det møder undervejs i forløbet. At de løbende får information omkring processen gennem møder og via den tilknyttede dagplejer, og at de bliver inspireret til at lade projektet leve videre hjemme i stuen bl.a. ved brug af bevægelsesapp’en.

Opslagstavle...

 •  Opslagstavleikon

  Vi søger fortsat dagplejere i Sabro by.

  Bliv dagplejer!

  Et udfordrende job du bliver glad for

  Som dagplejer skaber du nærvær og omsorg for små børn i et lille og overskueligt miljø, hvor der er god tid og mere voksenkontakt til det enkelte barn. Dagplejen er karakteriseret ved, at pasningen foregår i dit eget hjem.

   

  Livet som dagplejer

  • Det er en livsstil at være dagplejer.
  • Du passer ikke bare børnene, men arbejder med dem pædagogisk.
  • Du får en fast tilknyttet dagplejepædagog, hvor du modtager sparring, råd og vejledning.
  • Selvom arbejdet foregår hjemme hos dig selv, får du et netværk af andre dagplejekollegaer.
  • Arbejdsdagen er fleksibel, og du planlægger selv din dag med børnene.

   

  At være dagplejer er et udfordrende og vigtigt job, hvor du gør en stor forskel for mange børn i deres vigtigste alder, samt for deres familier.

  Byrådet i Århus Kommune har fastlagt en åbningstid fra kl. 6.00 til kl. 17.15, og inden for den har dagplejeren en skemalagt åbningstid på 48 timer om ugen. Som dagplejer er du en del af en medstyrende gruppe. Her samarbejder du med de kollegaer om aktiviteter og arrangementer for gruppen, legestueaktiviteter, ferieplanlægning mv.

   

  Dine personlige kvalifikationer

  Som person skal du være robust, fleksibel, rummelig, positiv og samarbejdsvillig. Du skal have lyst og energi til at samarbejde med mange børn og familier samt være løsningsorienteret.

   

  Vi forventer, at du som dagplejer:

  • deltager i legestue og relevante arrangementer i overensstemmelse med børnenes behov   
  • deltager aktivt i samarbejde med forældre og dagplejepædagog
  • deltager i samtaler med dagplejepædagog og forældre
  • deltager i samarbejde med eksterne samarbejdspartnere, f.eks. talepædagog, psykolog og fysioterapeut
  • arbejder med læreplaner
  • deltager aktivt i dagplejens personalemøder.
   
     

  Yderligere oplysninger

  Som dagplejer bliver du ansat i henhold til de procedurer og retningslinjer, der er gældende for Dagplejen i Aarhus Kommune, samt underlagt gældende overenskomst (FOA). Det er en forudsætning for ansættelsen, at du kan fremvise en tilfredsstillende straffeattest, børneattest samt straffeattest/børneattest på ægtefælle, samlever og børn over 15 år.

  Du passer fire børn og - i særlige tilfælde - fem børn i en kortere periode.  Derudover skal du stå til rådighed for gæsteplejesystemet i henhold til overenskomsten. Som ny dagplejer kommer du i dit første ansættelses år på tre ugers grundkursus. Derudover deltager du i et særligt tilrettelagt førstehjælpskursus og får derefter tilbudt et opfølgningskursus cirka hvert andet år.

   

  Vil du høre mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte:

  Dagplejepædagog: Helene Højland, mobil 2920 4138 mellem kl. 8 og 12

  Dagtilbudsleder: Helle Heikendorf, mobil 2920 4007

   

  Samtale

  Vi holder løbende samtaler.

  16-01-2017
 •  Opslagstavleikon

  Åben Legestue i Sabro Kommunal Dagpleje.

   

  Vi åbner vores heldags legestue 1 gang om måneden, hvor I som forældre er velkommen til at kigge forbi og høre om dagplejen.

  I har mulighed for at møde dagplejerne og pædagogen og stille spørgsmål om det at ha’ et barn i dagpleje.

   

  Vi afholder åbent hus følgende dage:

   

  • Torsdag d 3/2-2017 fra kl 9 til 10.30
  • Onsdag d. 1/3-2017 fra kl 9 til 10.30
  • Torsdag d. 6/4-2017 fra kl 9 til 10.30
  • Onsdag d. 3/5-2017 fra kl 9 til 10.30
  • Torsdag d.1/6-2017 fra kl 9 til 10.30

   

  På adressen: Sabro Skolevej 37

   

  Mvh

  Helene Højland

  Pædagog

  13-01-2017