BørneIntra v2.19.1

Velkommen til dagplejen

Skiftende billeder

Dagplejen Sølyst dækker geografisk Risskov - Egå - Studstrup og Skæring med 14 dagplejere
I dagplejen er kerneopgaven børnenes læring,udvikling, trivsel og dannelse i mindre læringsmiljøer. De små børnegrupper, nærheden og omsorgen er en særlig kvalitet.
Læs om de enkelte dagplejere ved at klikke i menuen til venstre.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til pædagogisk leder af dagplejen, Grethe Andreasen, tlf. 2920 4046.
Dagplejen Sølyst er en del af Skæring-Sølyst Dagtilbud - en fusion af to dagtilbud pr. 1. marts 2019.
Siden her henviser til det tidligere Sølyst Dagtilbud, indtil det sammensmeltede dagtilbud har fundet fælles fodslag og fuldtud deler præferencer.

Seneste nyhed...

Topkarakter til dagplejen

Et højkvalitets-tilbud og et overbevisende eksempel på god praksis. Sådan lyder det fra professor Niels Egelund, der er begejstret efter besøg i dagplejen i Vejen kommune

  Billede

 

 

 

Professor Niels Egelund fra Århus Universitet, er leder af regeringens task force, som netop har afleveret en rapport til ministeren med bud på fremtidens dagtilbud. Her indgår eksemplet fra Vejen – til inspiration for andre. Task forcen blev nedsat af den tidligere regering.

Opgør med myter
”Vi kender alle sammen billedet af en gruppe dagplejemødre, der sidder med en termokande kaffe i en park eller et legeanlæg og hygger sig med hinanden, mens børnene leger for sig selv” siger han.
Men det forudfattede billede blev der vendt godt og grundigt op og ned på i Vejen. Sammen med task forcen besøgte Niels Egelund her dagplejer Asta Kjeldahl Pórsdottir, fast holdepunkt for en flok børn i alderen 0-3 år.

”Det var en kvinde, der var enormt bevidst om udviklingspsykologi og småbørnspædagogik, og jeg så ikke dagplejen som erstatning for vuggestuepladser. Det var et højkvalitetstilbud” fortæller han.

Et højkvalitetstilbud
Niels Egelund bed blandt andet mærke i, at Asta sørger for afveksling i børnenes hverdag på en meget struktureret facon. Små kufferter med remedier til forskellige typer af aktivitet står fx altid klar til brug, så aktiviteter, der passer til vind og vejr, tid på dagen og børnenes behov lynhurtigt kan sættes i værk.

Han var også begejstret for de mange kvadratmeter i dagplejen – og for haven. Den er i høj grad indrettet på børnenes præmisser og giver gode muligheder for udfoldelse, oplevelser og læring, tilpasset deres alder.

”Hvis jeg lige nu selv havde børn i den alder, ville jeg ønske, at jeg kunne sende dem i en dagpleje som den, vi så der” slutter professoren.

Opslagstavle...

 •  Opslagstavleikon

  Dagplejens telefonnummer

  Pædagogisk leder Grethe Andreasen
  t
  lf: 2920 4046
  grean@aarhus.dk 

  01-02-2018