BørneIntra v2.17

Velkommen til Børnegården Rundhøj

Skiftende billeder

Børnegården er et selvejende, integreret  dagtilbud med to afdelinger. Vi har 36 vuggestuebørn og 55 børnehavebørn, og vi arbejder stueopdelt med 3 stuer i hver afdeling. Desuden har vi en "Storbørns" gruppe to dage om ugen for de børn, der skal i skole til næste sommer. Børnegården ligger i Højbjerg tæt på naturskønt område med både skov og strand.

Vi har børn fra mange forskellige kulturer, og 30 % af børnene  har andet modersmål end dansk.
Vi har desuden børn, der af en eller anden grund er særligt udfordret på deres livsvilkår, og vi har modtaget døve/hørehæmmede børn siden slutningen af 70´erne, så vi har en stor specialerfaring på netop dette område.

Vi har nogle gode indendørs arealer med en gymnastiksal i kælderen samt en masse funktionsrum i vores lokaler ovenpå vuggestuen - blandt andet et sanserum, et rum til kreative udfoldelser, et læserum og flere små rum, der giver mulighed for at arbejde med børn i små grupper. Desuden har vi et fællesrum midt i huset, Græshoppestuen, og her mødes vi hver morgen og spiser fælles morgenmad (indtil kl. 7.30) og leger, indtil børnene fordeler sig på deres respektive stuer. 

Vi har to gode legepladser - børnehavens med gynger, fodboldbane, sandkasse, rutchebane, klatrestativ, legehuse, bålsted og masser af gemmesteder. Vuggestuens legeplads har gynge, rutchebane, sandkasse, græsplæne og plads til at cykle. Vi benytter os meget af begge legepladser og er ude hver dag i al slags vejr!

Vores køkken er overvejende økologisk (90 %), og vores økonoma tilbereder hver middag et lækkert og varieret måltid til alle børnene. Desuden kan vuggestuebørnene få et forældrebetalt eftermiddagsmåltid. Børnehavebørnene har madpakker med til eftermiddagsmåltidet.

I Børnegården har vi flere traditioner. Hvert år bliver der afholdt en stor sommmerfest for hele familien med underholdning, stor fælles buffet og en masse små boder. Et stort hit! 
I januar holder vi nytårsfest for alle børn, hvor vi med vores fineste tøj og højt humør "skyder" det nye år ind. Vi holder også én gang årligt en bedsteforældredag i børnehaveafdelingen, og hver forsommer har vi en lørdagsarbejdsdag på legepladsen, hvor forældrene hjælper med at male, skifte sand og rydde op imens børnene leger og hygger sig.

Hjertelig velkommen!  

Seneste nyhed...

p.t. ingen nyheder

Opslagstavle...

 •  

  Går du med grønne tanker om Rundhøj Torv

   

  Fredag den 16. marts fra kl. 13.-18 kan du give dit bud på et grønnere torv og høre om byhaver og grønne mødesteder, når Center for Byens Anvendelse flytter ind i Omdrejningspunktet Rundhøj.

   

  Vi glæder os til at se jer.

  14-03-2018
 •  

  Vores Rundhøj - workshops

  I foråret 2018 afholdes 3 workshops om Rundhøj Torv og Det samlede Rundhøj under overskriften: Hvad skal der ske på Rundhøj Torv?

   

  Målet for de 3 workshop er at indsamle idémateriale og grundlæggende informationer til brug for Aarhus Kommunes vision for området. En vision, der også involverer en lokalplan for nærormrådet omkring Rundhøj Torv.
   

  Du kan være med til at sætte dit aftryk på denne vision ved at deltage i 1 eller alle 3 workshops. Til hver workshop deltager lokale ildsjæle, forskellige repræsentanter fra Aarhus Kommune og lokale arkitekter.

   

  Hvornår?

  Workshop 1 afholdes torsdag den 15. marts kl. 19.00 - 21.00 

  Workshop 2 afholdes torsdag den 12. april kl. 19.00 - 21.00 

  Workshop 3 afholdes torsdag den 24. maj kl. 19.00 - 21.00

   

  Hvor?

  Alle workshops afholdes i RUNDHØJ OMDREJNINGSPUNKT - på Rundhøj Torv. Der vil være en en ægte street-food-pause-snack til alle deltagere.

   

  Tilmelding

  Tilmeldng foregår ved at sende en mail til UFFERIIS@HOTMAIL.COM 

  Tilmeldingsfristen for den første workshop er den 8. marts.

  Obs! I første omgang vil de, der er på mail-listen i "Vores Rundhøj", have fortrin med hensyn til tilmelding, men alle interesserede er selvfølgelig velkommen til at kontakte Uffe.

  27-02-2018