BørneIntra v2.15

Velkommen til Børnegården Rundhøj

 Skiftende billeder

Børnegården er et selvejende, integreret  dagtilbud med to afdelinger. Vi har 36 vuggestuebørn og 55 børnehavebørn, og vi arbejder stueopdelt med 3 stuer i hver afdeling. Desuden har vi en "Storbørns" gruppe to dage om ugen for de børn, der skal i skole til næste sommer. Børnegården ligger i Højbjerg tæt på naturskønt område med både skov og strand.

Vi har børn fra mange forskellige kulturer, og 30 % af børnene  har andet modersmål end dansk.
Vi har desuden børn, der af en eller anden grund er særligt udfordret på deres livsvilkår, og vi har modtaget døve/hørehæmmede børn siden slutningen af 70´erne, så vi har en stor specialerfaring på netop dette område.

Vi har nogle gode indendørs arealer med en gymnastiksal i kælderen samt en masse funktionsrum i vores lokaler ovenpå vuggestuen - blandt andet et sanserum, et rum til kreative udfoldelser, et læserum og flere små rum, der giver mulighed for at arbejde med børn i små grupper. Desuden har vi et fællesrum midt i huset, Græshoppestuen, og her mødes vi hver morgen og spiser fælles morgenmad (indtil kl. 7.30) og leger, indtil børnene fordeler sig på deres respektive stuer. 

Vi har to gode legepladser - børnehavens med gynger, fodboldbane, sandkasse, rutchebane, klatrestativ, legehuse, bålsted og masser af gemmesteder. Vuggestuens legeplads har gynge, rutchebane, sandkasse, græsplæne og plads til at cykle. Vi benytter os meget af begge legepladser og er ude hver dag i al slags vejr!

Vores køkken er overvejende økologisk (90 %), og vores økonoma tilbereder hver middag et lækkert og varieret måltid til alle børnene. Desuden kan vuggestuebørnene få et forældrebetalt eftermiddagsmåltid. Børnehavebørnene har madpakker med til eftermiddagsmåltidet.

I Børnegården har vi flere traditioner. Hvert år bliver der afholdt en stor sommmerfest for hele familien med underholdning, stor fælles buffet og en masse små boder. Et stort hit! 
I januar holder vi nytårsfest for alle børn, hvor vi med vores fineste tøj og højt humør "skyder" det nye år ind. Vi holder også én gang årligt en bedsteforældredag i børnehaveafdelingen, og hver forsommer har vi en lørdagsarbejdsdag på legepladsen, hvor forældrene hjælper med at male, skifte sand og rydde op imens børnene leger og hygger sig.

Hjertelig velkommen!  

Seneste nyhed...

Renovering af Børnegården

Kære forældre.

Der forestår endnu engang en hel del renovering og forbedring af Børnegården. Noget af det skal vi selv afholde udgifterne til, men andet bliver betalt af en fælles pulje i Børn og Unge.

Vi starter den 14. december, hvor vuggestuen får nye rullegardiner, og køkkenerne får insektnet.

I uge 2+3 får vuggestuen udskiftet deres akustiklofter, og alle 6 stuer får opsat akustiktavler på væggene.

Troldene og Fusserne skal males, og Blæksprutternes og Solstrålernes tumler ligeså.

Til slut får vi ny, energibesparende belysning overalt - både inde og ude, oppe og nede.

Det giver selvsagt lidt tummel, når de skal renovere, mens vi er her, men ved fælles hjælp skal vi nok komme igennem det. Stuerne flytter på skift ud i Græshopperne eller ovenpå, og de vil orientere jer, når det bliver aktuelt for den enkelte stue.

Vi glæder os til et bedre arbejdsmiljø både for børn og voksne.

Hilsen Pia

Opslagstavle...

I øjeblikket ingen opslag