BørneIntra v2.19.1

Velkommen til Kongevellen

Nu har vi endelig åbnet vores integrerede institution!

 

Vi er nu helt klar til at modtage jeres skønne børn - og de første er allerede startet. Vi har nu fået vores møbler, legetøj og bøger, og der kommer efterhånden også lidt på væggene. Vores håndværkere er stadig i gang udendørs, så snart har vi også et uderum, hvor vi kan tumle, grave, løbe, læse, spise og nyde det gode vejr.

 

Hvis I har spørgsmål, kan I kontakte pædagogisk leder Agnethe Kousgaard Rasmussen på 29208378 eller akra@aarhus.dk

 

Vi glæder os rigtig meget til at byde jer velkommen i vores nye spændende hus. Her kommer bygningens arkitektur til at understøtte et trygt og fantasifuldt børnemiljø, hvor de stærke fællesskaber er tænkt ind. Det gælder både de små forpligtende fællesskaber i faste børnegrupper med gennemgående voksne og de større fællesskaber, når børnene har brug for nye udfordringer.

 

Institutionen bliver bygget op med to afdelinger, som vi forventer hver kommer til at indeholder to vuggestuegrupper og to børnehavegrupper. Vi starter dog med to vuggestuegrupper (med løbende indtag fra d. 16. august). Derefter åbnes der op for flere børnegrupper alt efter behov for pladser i området

 

 

Seneste nyhed...

Så er vi godt igang

  Billede

Kære forældre

 

Nu er de første børn startet og huset summer af liv. 

 

Vores håndværkere er stadig i fuld gang udendørs.

Vi har lige nu en lille legeplads helt færdig med sandkasse og legehus.

I løbet af 1-2 uger  kan vi indtage hele uderummet med cykel bane

i vores egen skov, gynger, bålplads og fodboldbane. 

 

 

Opslagstavle...

 •  

  Nyhedsbrev til forældrene i Kongevellen september 2020

   

  Nyheder om måltider, aktiviteter, uge 42, personalenyt og stuenavne

   

  Kære Forældre

   

  Nu er vi godt i gang i Kongevellen og det har været dejligt at møde jer alle sammen. Tak for det gode samarbejde og husk altid at spørge, hvis der er noget, som I er i tvivl om.

  Stuenavne på  Kongevellen
  Som I måske har lagt mærke til, så har vi prøvet os frem med forskellige stuenavne. Vi er nu landet på, at Kongevellen skal have et eventyrligt tema, hvor stuernes navne bliver Fabeldyr. Derfor kalder vi de to vuggestuegrupper Alferne og Troldeungerne. Der kommer snart skilte op uden for dørene. Huset får også tilknyttet en kunstner, så der kommer nogle eventyrlige kunstværker.


  Personale i Kongevellen
  Efterhånden som der starter flere og flere børn har vi også mulighed for at ansætte mere personale. Anna er så småt startet som pædagogmedhjælper på Troldeungerne og vi håber på snart at kunne ansatte endnu en medhjælper i huset. Vi har været så heldige, at Mette starter mandag d. 7. september i virksomhedspraktik som pædagogmedhjælper i Kongevellen med 37 timer om ugen. Hun har stor erfaring med børn fra dagplejen. Efterfølgende vil hun fortsætte i huset som tilkaldevikar.

  Udeliv
  Den næste tid vil vi prioritere at komme mere ud med børnene både på legepladsen og på små ture i nærområdet. Vi har bl.a. allerede besøgt en dyrelegeplads med geder, høns, kaniner og en redegynge. I løbet af de næste uger bliver den store legeplads også færdig og vi får rullegræs på en stor del af området, så vi kan anvende gyngerne og cykelbanen i skoven. Husk derfor udetøj og fodtøj. Spørg pædagogerne på stuen, hvis I er i tvivl.

  Indretning af motorikrum
  I denne uge indretter vi et motorikrum på den nederste stue i den anden ende af stueetagen, hvor vi har mulighed for at tage mindre børnegrupper med til motoriske lege. Her kan der f.eks. laves forhindringsbaner, køres på scooter mm. Vi har bestilt en stor hoppemadras til motorikrummet og den er fremme indenfor 1-2 dage.

  Sang og musik
  I den kommende tid vil vi introducere sangkuffert og/eller sangkort. Det bliver en genkendelig stund med fællesskabsfølelse, hvor vi synger nogle sange. Efterhånden kan børnene vælge en ting i sangkufferten, som refererer til en sang, som de lærer at kende.

  Børneintra
  Det bliver vigtigt at I følger med på Børneintra, da det er her vi lægger nyheder, beskrivelser af hvad der sker i Kongevellen og billeder af jeres børn. I vil snarest modtage en tilladelse til underskrift ift. foto i jeres barns garderobe.

   

  Efterårsferie
  I uge 42 holder skolerne efterårsferie. I denne uge ønsker nogle af personalerne fri og derfor ønsker jeg at kende børnefremmødet i denne uge. Jeg vil derfor bede jer gå ind på bøneintra og give besked om jeres børne kommer i uge 42 (12.-16- oktober). Spørg hvis I er i tvivl om, hvordan I melder ind.

   

  Mad og måltider i Kongevellen
  Maden i Kongevellen er overvejende økologisk. Børnene spiser, når det passer ift. sult og soverytme, så de flg. tidspunkter er kun vejledende.

  Børnene får et formiddagsmåltid ca. 8.45, som består af rudbrød/hjemmebagte boller, grønsager og frugt.

  Der er frokost ca. kl. 10.30. Dette måltid består lige nu af rugbrød med pålæg og forskelligt gnavegrønt. De mindste børn kan få serveret grønsagsmos eller grød.

  Pålæg er f.eks.: Æg, makrel, rejer, torskerogn, leverpostej, avokado, laksepaté, humus….

  Gnavegrøn er f.eks.: Gulerod, squash, broccoli, ærter, blomkål, rød peber, agurk…..

  Fra ca. d. 21. september vil pædagogmedhjælper Maja Thøgersen stå for madlavningen, så hun både har timer i køkkenet og timer sammen med børnene. Børnene kan også få mulighed for at deltage i madlavningen.
  Der vil blive lavet en madplan, så I kan se, hvad jeres børn tilbydes til frokost.
  Madplanen kan komme til at bestå af følgende: Grønsagsretter, fiskeretter, grød, kødretter og rugbrødsdag.  
   

   

   

  Med venlig hilsen

   

  Agnethe Kousgaard

  Pædagogisk leder Kongevellen

  03-09-2020