BørneIntra v2.19.1

Telefonnumre i Hassehuset

Skovmyrerne 4023 1667

 

Brumbasserne 4023 1802

 

Tyttebøvserne 4023 1781

 

Troldeungerne 4023 1729

 

Kontor (Yvonne) 4185 6795

Seneste nyhed...

p.t. ingen nyheder

Opslagstavle...

  •  

    Udvikling af madmod og maddannelse hos børn.

    Kære forældre til børn i Hasselhuset.

    Jeg hedder Nille og har været i praktik i Hasselhuset i 3 uger. Primært i køkkenet, da jeg tager en bachelor i Ernæring og Sundhed.

    Jeg har blandt andet arbejdet lidt med at udvikle børnenes madmod og maddannelse. Dette er noget personalet i Hasselhuset i forvejen har i fokus, men jeg har i samarbejde med Camilla haft lidt ekstra fokus på dette i de sidste uger. Blandt andet via nye opskrifter og en madleg med nogle af børnehavebørnene.

    Hvad er madmod:? Det er en betegnelse der bruges om den proces, hvor barnet lærer at turde smage på flere og nye fødevarer. Det er meget individuelt hvor mad-modige børn er, men det kan påvirkes på flere måder. At være mad -modig kan man sige forebygger kræsenhed.

    Hvad er maddannelse?: Det er det børnene udvikler når de har lært og godt kan lide at spise mange forskellige typer fødevarer og dermed som voksen også har en bred vifte af fødevare at vælge ud fra. Så man ikke fx undgår grøntsager eller fisk fordi de er uvante og dermed forbindes med noget der ikke kan spises eller man ikke kan lide.

    Hvis du kunne tænke dig at styrke dit barns madmod derhjemme, så er her 5 gode tips. De er hentet fra inspirationskataloget ”Madmodige børn”, som du finder her:

    https://www.smagforlivet.dk/artikler/smag-05-madmodige-b%C3%B8rn

    1) Slip kontrollen og undgå at presse barnet til at smage på noget nyt. Lad deres egen nysgerrighed tage over. Jo flere gange et barn møder den samme fødevare uden pres, jo større er chancen for at barnet vælger at prøve at smage på den.

    2)Lad barnet være med i køkkenet og medbestemmende for hvad der skal spises og hvordan det skal laves. At se hvordan maden tilberedes øger nysgerrigheden og lysten til at smage på maden.

    3) Lad barnet vide at det er helt ok hvis, der er noget de ikke kan lide. Større børn kan lære at forstå at smag udvikler sig med tiden. Så noget man ikke kunne lide tidligere, kan man måske godt lide nu.

    4) Dit barn spiser med tiden i udpræget grad som resten af familien. Så din opgave som forælder er at tilbyde dit barn en bred vifte af fødevarer og selv nyde at spise den og lade dit barn, uden pres, selv udvikle lysten til at smage og spise det samme som resten af familien.

    5)Skab en god stemning ved bordet. Flyt fokus fra barnets tallerken og hen til din egen madglæde og nydelse af maden.

    Tak for ”lån” af jeres dejlige unger og god sommer til alle.

    Venlig hilsen Nille

     

     

     

    19-06-2020
  •  

    Menu uge 23

                       

    Tirsdag: God grød med jordbær og knas

    Onsdag: Lyssej med karrysovs, gulerødder, ananas og ris

    Torsdag: Tomatsuppe med kødboller og brød 

     

    Eftermiddagsmad

     

    Tirsdag: Rugbrød med leverpostej og agurk

    Onsdag: Grovbrød med skiveost og rødpeber

    Torsdag: Rugbrød med æggesalat og gulerødder

     

    27-05-2020