BørneIntra v2.14

Opslagstavle...

 •  

  Menu uge 22

   

  Mandag: Bål – One pot pasta

                 Vug – One pot pasta

  Tirsdag: Okse/lamme gryde med grøntsager og kartofler                

  Onsdag: Dip dag –ærtedip, tomat/kikærtedip, dadel dip og hytteost

  Torsdag: Fiskepostej med rugbrød og råkost med ananas

  Fredag: Byg grød med ananas, tranebær og ristet kokos

   

   

  Eftermiddagsmad

   

  Mandag: Rugbrød med lun leverpostej og gulerødder

  Tirsdag: Grovbrød med hvidløgsost og blomkål

  Onsdag: Linse/gulerodsbrød m smør og æbler

  Torsdag: Grovbrød med skiveost og gulerødder

  Fredag: Rugbrød med leverpostej og agurk

   

  26-05-2016
 •  

  Nyhedsbrev maj 2016

   

  Alle børn ønsker sig en solhat med skygge og en tynd skjorte med minimum 3/4 ærmer i sommergave, som de kan have på i tidsrummet 12-15, hvor solen er skarpest. Om formiddagen og efter kl. 15 må børnene gerne gå rundt i shorts og T-shirt!

  HUSK AT SMØRER DIT BARN HJEMMEFRA! Her i Hasselhuset er vi medlem af kræftens bekæmpelses solpolitik og har derfor nogle retningslinjer, som vi følger. Er der spørgsmål til dette, er I velkommen til at kontakte Yvonne.

   

  Bedsteforældredagene nærmer sig. Hver stue har deres dato. Fredag den 20. maj har Brumbasserne bedsteforældredag. Denne dag skal storebørnsgruppen op på skolen og lave Stomp. Det bliver Skovmyrerne der tager til Stomp, da brumbasserne har gæster.

   

  Vi er klar over, at der om morgenen er mange børnehavebørn frem mod sommerferien. Dette ønsker vi at afhjælpe ved at ændre i personalets mødetider, så der er flere voksne tidligere på dagen.

   

  Hver stue i børnehaven vil fremover skrive om dagens aktiviteter på tavlen ved pulten.

   

  Den 30. maj må vi sige farvel til Christina og held og lykke med hendes uddannelse som pædagog. Fransiska som I kender fortsætter hos Tyttebøvserne på ubestemt tid.

  Sofie siger vi også farvel til og held og lykke med hendes uddannelse. Samtidig siger vi velkommen til en ny studerende hos Troldeungerne (opslag følger).

   

  Varme sommerhilsner fra

  Personalet i Hasselhuset

  18-05-2016
 •  Opslagstavleikon

  Ring direkte til stuerne eller den pædagogiske leder.

   

  I forbindelse med en effetivisering af telefonien i Børn og Unge er det centrale nummer med omstilling nedlagt.

   

  Vi er overgået til en betalingsform, hvor vi betaler pr. mobiltelefon til en fast, lav månedspris, hvor vi tidligere betalte pr. indskrevet barn.

   

  Det betyder at vi går fra at skulle afregne cirka 45.000 pr år til Borgmesterens Afdeling i telefoniafgift, til at have en maksimal udgift til telefoniløsning på 15.000 pr. år, begge atl er dagtilbudddet samlet set.

   

  Det er muligvis en smule mere besværlig i starten, men det kan betale sig.

   

  Numre i Hasselhuset:

  Brumbasserne 40 23 18 02

  Skovmyrerne 40 23 16 67

  Troldeungerne 40 23 17 29

  Tyttebøvserne 40 23 17 81

  Yvonne, pædagogisk leder, 41 85 67 95

  19-05-2016
 •  

  Kostordning i Hasselhuset

  Her i Hasselhuset har vi gjort os nogle pædagogiske overvejelser omkring kostordningen.

  Vi mener bl.a. det er vigtigt, at børnene kan spise sig mætte i noget de kan lide, men samtidig blive opmuntret og udfordret til at prøve noget nyt. I denne sammenhæng gentager vi de samme retter, netop for at børnene kan blive fortrolig med ’’det nye’’.

  På hver stue er der ophængt en madplan der viser hvilken mad vi skal have i løbet af ugen, denne madplan vil også kunne ses på opslagstavlen på børneintra. Dette kan give mulighed for dialog derhjemme og i institutionen. Vi sammensætter en sund og varieret kost ud fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger(gode vaner man danner som lille, huskes hele livet). Der vil til jul, en gang om året, blive serveret æbleskiver, til vores klippe klistrefest, sammen med forældrene.

  Sanseoplevelsen spiller ligeledes en stor rolle omkring måltidet. Duften fra maden spredes gennem hele huset i løbet af formiddagen, hvilket kan være med til at skabe en forventnings glæde hos børnene.

  Igennem måltidet har vi ligeledes øje for at styrke barnets selvhjulpenhed ved bl.a. motorisk træning omkring borddækning og ved selv at spise med bestik.

  Ligeledes spiller det sociale samspil omkring måltidet en væsentlig rolle.

  Vi har særlig fokus på de voksne som værende børnenes rollemodeller. Her tænker vi på at de voksne til hvert måltid tager et såkaldt pædagogisk måltid og udviser stor glæde for den lækre mad.

  Børnehavegruppen er hver mandag en aktiv del af fremstillingen af måltidet, som laves i vores dejlige bålhytte.

  I samarbejde med forældrerådet har vi vedtaget at følge sundhedsstyrelsens retningslinjer omkring indtag af sukker, det gælder også til fødselsdage. Inspiration til det kan man finde under billede mappen på børneintra og i velkomstpjecen, derudover kan man altid snakke med personalet.

   

  Med venlig hilsen Yvonne og Camilla

  20-01-2016