BørneIntra v2.14

Officiel åbning af Væksthuset - Gellerup Dagtilbud

Tirsdag 23. august blev det nye "Væksthuset" officielt indviet af rådmand Bünyamin Simsek og områdechef Berit Winther. De flotte taler blev flankeret af rundvisning i det nye byggeri, cirkus-forestilling for børnene af Cirkus Tværs og lidt godt til ganen for de voksne. Børnene blev dog ikke snydt, da der var både popcorn og saftevand til alle.

 Skiftende billeder

Hvis I har lyst til at vide mere om det nye Gellerup Dagtilbud, så kontakt endelig pædagogisk leder Lene Hansen, 40 22 68 52, eller Charlotte Stampe Sandau, 41 85 52 10.

Vi glæder os til at se jer i helt nye rammer.

 

Venlig hilsen

Gellerup Dagtilbud

Seneste nyhed...

Orientering til forældre og bestyrelser

Kære bestyrelser og forældre,

Jeg skriver til jer på baggrund af den beslutning, som byrådet traf onsdag aften om tilpasning af dagtilbudsstrukturen i Gellerup-Toveshøj.

 

To dagtilbud i Gellerup-Toveshøj

Fremover vil der være to dagtilbud i Gellerup og Toveshøj. Navnene på de to dagtilbud er endnu ikke fastlagt, men vil blive besluttet hurtigst muligt.

De to dagtilbud består af følgende afdelinger:

 

Dagtilbud 1

 • Mælkebøtten
 • Skræppen
 • Spiren
 • Junglen
 • Vuggestuen Tovshøj
 • Idrætsbørnehuset v. Globus1
 • Børnehuset Mælkevejen

 

Dagtilbud 2

 • Væksthuset
 • Natur- og Miljø-børnehuset Viben
 • Unimukken
 • Dagplejen i Gellerup/Brabrand

 

Om-organiseringen betyder samtidig, at to afdelinger skal lukkes. Det vil ske så hurtigst som muligt og  senest pr. 1. dec. 2016.

Det drejer sig om Hejredalsparken (Sødalen Dagtilbud) og Kloden (Brabrand Dagtilbud).

Forældrene fra Hejredalsparken og Kloden vil hurtigst muligt modtage nærmere orientering om dette.  

Der var desuden politisk opbakning til at Junglen ikke skal flytte.

 

Nye dagtilbudsledere

Om-organiseringen betyder, at der skulle udpeges to dagtilbudsledere til de to nye dagtilbud i Gellerup-Toveshøj.

I dagtilbud 1 er det Jan Grand fra det tidligere Tovshøj Dagtilbud, der bliver ny dagtilbudsleder.

I dagtilbud 2 er det Lene Syberg Enevoldsen, fra det tidligere Brabrand Dagtilbud, der bliver leder.

 

Morten Kling, der har været dagtilbudsleder i det tidligere Gellerup Dagtilbud, bliver ny leder i Åbyhøj Dagtilbud.

 

Ny organisering træder i kraft pr. 19.september

Den nye organisering træder i kraft pr. 19.september 2016. De nye dagtilbudsledere vil snarest muligt præsentere en plan for fusionen. Både høringssvar og bidrag til dagtilbudslederprofil vil indgå som værdifuldt materiale i deres arbejde med at lede fusionen.

 

Venlig hilsen

Berit Vinther

Områdechef, område Silkeborgvej

Opslagstavle...

 •  Opslagstavleikon

  Væksthuset i Gellerup skal få børn til at spire 
   
  Børnene råbte hurra og klappede med, da de tirsdag fejrede indvielsen af deres nye pasnings- og sundhedshus. Den 1. august flyttede de ind i Væksthuset i Gellerup og har indtil videre fyldt tre ud af fire huse med liv og leg.
  I fire år har børn, forældre og medarbejdere ventet tålmodigt på, at det nye dagtilbud og sundhedshus åbnede dørene på Jettesvej 10 i Gellerup. Rådmand Bünyamin Simsek var mødt op og talte med både stolthed og begejstring til deltagerne.

  ”Før var det bare et byggeri – nu er det blevet til et væksthus med liv, mennesker og glade børn, som forhåbentlig får mange gode stunder her. I Væksthuset skal vi plante frø, som skal spire og blive til sunde og glade børn,” sagde Bünyamin Simsek under sin tale.

  Væksthuset er den første bygning i helhedsplanen og samler som den første i kommunen dagtilbud og sundhedspleje under ét tag. Områdechef Berit Vinther ser gode udsigter for fremtiden med det nye dagtilbud og sundhedshus.

  ”Det, at man samler hele Gellerup Dagtilbud på samme matrikel, kommer til at gøre en stor forskel for børn, familier og ansatte. Når sundhedsplejen og dagtilbuddet kommer til at arbejde så tæt sammen, håber og forventer vi, at kerneopgaverne bliver styrket gevaldigt,” fortalte Berit Vinther.

  Arkitekt Carsten Gjørtz, tegneren bag Væksthuset, nærer håb om, at den moderne, lyse bygning kan gøre området mere attraktivt.

  ”Vi håber, at det nye byggeri kan bidrage til, at Gellerup udvikler sig til en levende og spændende bydel. Hvor folk fra gaden kan blive tiltrukket af sundhedshuset, der rummer så mange levende og glade børn," sagde arkitekten i sin tale.

  Berit Vinther håber, at flere forældre i området vil indskrive deres børn i dagtilbud- og sundhedshuset.

  ”Vi har en kæmpe ambition om at styrke det lokale og det nære. Det er de børn og familier, der bor i området, som vi alle sammen er her for,” sagde områdechefen.

  Væksthuset har plads til at huse 184 børn, hvoraf 50 af pladserne stadig er ledige.

  14-09-2016