BørneIntra v2.14

VELKOMMEN TIL VESTERGÅRD DAGTILBUD

Dagtilbuddet består af de 5 kommunale daginstitutioner i Vestergårdsskolens distrikt samt Dagplejen i Viby.

Du kan læse om de enkelte afdelinger ved at klikke på deres navne i menuen til venstre

 Skiftende billeder

HVIS I TILBYDES PLADS I 

DAGTILBUDDET, ER DET VIGTIGT,

AT I BESØGER DEN PÅGÆLDENDE

AFDELING EL. DAGPLEJER, 
INDEN I

ACCEPTERER PLADSEN...

Seneste nyhed...

HVORDAN BLIVER BØRN ROBUSTE?

Det er der mange svar på, men nogen af dem gives i filmen herunder

  Robuste børn klatrer i træer

Opslagstavle...

 •  

  Apps til sprogudvikling og ordforråd 

  Tryk, lyt og lær-apps
  Fra Rosinante & Co. Vælg mellem fire forskellige digitale fagbilledbøger med rigtig flotte billeder. Billedbøgerne handler om dyr, køretøjer og arbejdsmaskiner, og der er oplæsningsfunktion for de større børn og lydeffekter for de små. 
  App’en koster 18 kr. i App Store. 0-6 år.

  De små synger
  Fra Høst & Søn. 10 af de mest populære sange fra denne sangbog fås nu som app. Sangteksterne er ledsaget af illustrationer, og der er mulighed for at blot at lytte til eller selv synge med sammen med børnene fra Sankt Annæ Gymnasium. Musikken leveres blandt andre af Fuzzy og Hugo Rasmussen.
  App’en koster 30 kr. i App Store. 0-6 år.
   
  Gugimadudig
  Af Annette Fahnøe. En app med sjove og frække rim og remser. Om 
  pigen, der hellere vil spise slik end havregrød til morgenmad, eller om at være så sur, at man råber prut og tissemand. Her er tale om en helt enkel bogapp uden interaktive elementer, som barnet og den voksne kan læse sammen. 
  App’en koster 12 kr. i App Store. 3-6 år.
   
  Flunkerne
  Fra Krea Medie. I vanlig Flunker-stil skal barnet lede efter forskellige ting og sager. App’en er enkel, og der er til mange timers sjov og koncentration. App’en er gratis at hente i App Store, og der følger en demobog med. 
  Herefter koster en bog 36 kr. 3-6 år.
   
  Alt bli’r godt igen 
  Fra Perpleks Publishing. En interaktiv fortælling om bamsen Tytte, der lærer, at selv når alt ser sort ud, er der stadig håb. Barnet bestemmer selv slutningen ved at vælge den figur, der skal ændre alt. En anderledes måde at bruge litteraturen på sammen med børnene. 
  App’en koster 12 kr. i App Store. 0-6 år.
   

  Apps til kognitiv forståelse 

  Build cars with Edward and Arthur
  Fra PlayWithMotion. I denne app skal barnet bygge en bil af forskellige dele. Når bilen er bygget, skal den prøvekøres, og under kørslen skal barnet samle stjerner for at tjene til nye ting til bilen. Barnet kan bygge alt fra kassebiler til lyserøde sportsvogne. App’en koster 12 kr. i App Store. 3-6 år.
   
  Bugs and buttons
  Fra Little Bit Studio. En app om insekter – med både læringselementer, sjov og leg. App’en indeholder 18 forskellige aktiviteter med sorteringsopgaver, tal- og alfabettræning og små, sjove spil. For eksempel skal barnet fange en fugleedderkop med to fingre og putte den op i et glas. Sværhedsgraden øges hele tiden. Grafikken er flot, og musikken et mix af klassisk, jazz, spilmusik og sjove lydeffekter. NB! Der er ingen SETTINGS-menu i app’en, men under ‘Indstillinger’ på din iPad, finder du app’en, og her kan du vælge mellem flere forskellige indstillinger. 0-6 år.
   
  Toddler’s favorite puzzle
  Fra Tozzle. En puslespils-app med mange forskellige puslespil, typer og sværhedsgrader. Der er puslespil med dyr, mad, maskiner, mekanik og feer, og der er læringsspil med alfabet og tal (dog på engelsk). 
  App’en koster 12 kr. i App Store. 0-6 år.

  Piratskatten
  Fra Wombi. Et klassisk memory-spil, hvor børnene spiller to og to mod hinanden. Børnene vælger hver en pirat, og så skal piratskatten ellers fordeles. En app, der træner hukommelsen og den logiske tænkning. 
  App’en koster 18 kr. i App Store. 3-6 år.
   
  I mommy
  Fra K & N Ventures. Digital dukkeleg, hvor dukken skal mades, bades, leges med, have ny ble på og puttes i seng. App’en er realistisk, blandt andet er lydene krydret med optagelser af rigtige babylyde. App’en tilbyder barnet børn af alle typer, og barnet skaber selv sin dukke. Baderummet, legerummet og køkkenet rummer alle sjove detaljer. App’en koster 12 kr. i App Store og findes også i en gratis version, hvor du får en lille forsmag på app’en med et besøg i soverummet og køkkenet. 0-6 år.
   
  Apps til klassisk læring
  Farvemonster 
  Fra Wombi. En app, der hjælper barnet med at få styr på farverne. Det kræsne farvemonster er blevet sulten, og det er barnets opgave at finde det rette mad. Monsteret fortæller, hvilken farve mad det har lyst til, og skifter samtidig farve, så barnet både ser og hører den farve på frugten, det skal vælge. Vælger barnet forkert, spytter monsteret frugten ud igen. 
  App’en koster 12 kr. i App Store. 0-6 år.
   
  Pepi bath
  Fra PepiPlay. En app, der lærer barnet om hygiejne på en sjov måde. Om at vaske hænder, børste tænder, gå på toilettet, lægge det beskidte tøj til vask og meget mere. Og i hvilken rækkefølge, tingene skal gøres. 
  App’en koster 12 kr. i App Store, men kan også fås i en gratis og mindre Lite udgave. 0-6 år.
   
  Cirkeline tæl til 10
  Fra Rosinante & Co. En tællebog fra Cirkelines univers, der hjælper de mindste med at tælle til 10. Frederik, Ingolf og Cirkeline tæller oste, valmuer, snegle, mariehøns og meget mere. Når barnet trykker på de ting, det tæller, kommer tallet frem på skærmen. Cirkelines mor, Hanne Hastrup, læser historien højt. 
  App’en koster 30 kr. i App Store. 0-6 år.
   
  Talspillet
  Fra danske Fusentasterne. Aben og elefanten lærer barnet at tælle til tyve, mens der bag zebraerne gemmer sig andre tælleopgaver. Barnet skal udover at tælle en given mængde også vise, hvilket tal han eller hun er kommet frem til. Derudover synger flodhesten en sød talsang. Der er to sværhedsgrader.
  App’en koster 12 kr. i App Store. 3-6 år.
   
  ABC-balloner
  Fra danske LingApps. En app, der hjælper barnet med at lære bogstaverne. Der vises et bogstav, og barnet skal så trykke på de fem balloner blandt mange, der bærer det pågældende bogstav. Herefter vises en tegning af et ord, der starter med bogstavet. Ordet bliver sagt højt, så barnet kan høre udtalen. En sjov og enkel måde at lære at genkende bogstaverne på. 
  App’en koster 6 kr. i App Store. 3-6 år.
   

  Apps til social læring 

  Toca tea party 
  Fra Toca Boca. App’en er udformet som et teselskab for tre børn. Børnene dækker bord med de forskellige, valgte ting og kage og tænder lys. 
  Der spises og drikkes ved at trykke på de enkelte ting, og kommer barnet  til at vælte sin kop, tørres der efter med en serviet. Bagefter skal der vaskes op. 
  App’en koster 12 kr. i App Store. 0-6 år.
   
  Toca store
  Fra Toca Boca. En købmandsbutik, hvor barnet kan lege butik og samtidig lære at tælle fra 1-5. Barnet forsyner butikken ved selv at vælge varer. Når butikken er fyldt, ringer klokken, og butikken er åben. Så skal der handles, betales, og varerne skal pakkes. Både kasseapparat, pung og indkøbspose har fået liv: De små øjne blinker og bevæger sig og hjælper barnet på vej. Når handlen er gennemført, kommer kvitteringen frem på skærmen. 
  App’en koster 12 kr. i App Store. 0-6 år.
   
  Air hockey
  Fra Acceleroto. App’en, der imiterer det virkelige Air Hockey-spil, skal helst spilles en mod en for at være rigtig sjov. Her kæmper børnene en hurtig og sjov dyst, der giver sved på panden. En app med fart på. 
  App’en koster 6 kr. i App Store. 3-6 år.
   
  Just dance 3
  Fra Ubisoft. En sjov og nem app, hvor barnet skal røre sig og lave en lille musikvideo! Den voksne eller et større barn filmer fire små klip med ­iPad’en af en, der bevæger sig. iPad’en omdanner så disse klip til en skæg dansesekvens med bevægelse og lyd. Hjælp fra voksne anbefales til de yngste. 
  App’en er gratis i App Store. 0-6 år. 

  Fiskespil
  Fra Upside Down Games. Denne app lægger sig op ad det klassiske fiskespil, her er det blot barnets finger, der er fiskestangen. Ud over den helt basale version kan barnet også fiske efter fisk med tal, farver og bogstaver – eller lege ‘Den store jagt’, der er et mix af de forskellige spil. App’en er også god til læring på den sjove måde. Når børnene spiller to og to mod hinanden på tid, bliver fiskespillet rigtig sjovt! 
  App’en koster 12 kr. i App Store. 0-6 år.
  19-11-2015
 •  

  DIGITAL POST

   

  Al post mellem det offentlige og private, både når der er tale om brugere/familier i forhold til barnet og medarbejdere i forhold til deres ansættelsesforhold skal foregå mellem den offentlige myndighed/institutions digitale postkasse og borgerens/medarbejderens digitale postkasse hos borger.dk, såfremt henvendelserne indeholder følgende:

   

  - racemæssig eller etnisk baggrund 
  - politisk, religiøs eller filosofisk overbevisning 
  - fagforeningsmæssige tilhørsforhold 
  - helbredsforhold 
  - seksuelle forhold 
  - strafbare forhold 
  - væsentlige sociale problemer, fx langvarig arbejdsløshed 
  - interne familieforhold og –stridigheder
  - selvmord og selvmordsforsøg
  - andre fortrolige oplysninger - afgørende for om en oplysning skal anses for fortrolig er, om oplysningen er af en sådan karakter, at den efter den almindelige opfattelse i samfundet bør kunne forlanges unddraget offentlighedens kendskab. Følgende oplysninger er fortrolige: 
   
  - CPR-numre 
  - indtægts- og formueforhold 
  - arbejds-, uddannelses- og ansættelsesmæssige forhold
   
  Hvis dagtilbuddet modtager mails fra en privat mailboks indeholdende ovenstående oplysninger, vil vi ikke behandle henvendelsen, men blot returnere til afsender med besked om at genfremsende digitalt.
  Ligeledes vil vi fremover udelukkende fremsende mails digitalt eller via beskedsystemet her i BørneIntra skulle meddelelserne være af samme karaktér.
   
  Dagtilbud Vestergårds adresse er: DagtilbudVestergaard@mbu.aarhus.dk - der kan også sendes direkte via nedenstående link:
  16-02-2015