BørneIntra v2.19.1

Vandringer i Trøjborg dagtilbud

I Trøjborg dagtilbud arbejder vi med vandringer i forbindelse med vores fælles kulturværksted.

Skiftende billeder

I Trøjborg dagtilbud arbejder vi med vandringer i samarbejde med kulturformidler Pernille Stentoft. Vi arbejder med børnene i alle aldre og vandringerne giver børnene en anderledes oplevelse, hvor der arbejdes med alle vores sanser, samtidig med inspirerer det børnene til at se nye muligheder og er med til at bibeholde børnenes naturlige nysgerrighed og fantasi.

Vi arbejder med vandringer i både vuggestue og børnehave. Vi arbejder med, at give børnene kendskab til det sted de bor. Kendskab til barnets nærmiljø og gode relationer til de mennesker der bor herm er med til at gøre børnene til gode medborgere. Samtidig arbejder vi med at give børnene erfaringer med at indgå i forskellige fællesskaber, både små og store.

Seneste nyhed...

p.t. ingen nyheder

Opslagstavle...

 •  Opslagstavleikon

  Kære alle

  Vi har fået flere henvendelser fra forældre, der er i tvivl om, hvornår og hvordan de skal forholde sig til symptomer og tests. Det er meget forståeligt, da der gennem det sidste halve år har været mange forskellige udmeldinger og retningslinjer for, hvordan vi skal agere.

  Det sidste, der er kommet ud til os, i forhold til om jeres børn må være i institutionen, når de har snot eller en løbenæse er:

   At børn der kun har en løbenæse/snot og ingen andre symptomer, gerne må komme i institutionen. 

  Vi er selvfølgelig opmærksomme, sammen med jer på om jeres barns adfærd er som almindeligt, når barnet er hos os. Hvis vi kan se, at jeres barn er mere træt eller utilpas, er vores retningslinjer, at jeres barn skal hjem. Vi ved godt, at det kan være svært for jer som forældre, at være i den situation, da jeres barn kan agere som almindeligt hjemme hos jer, når I så kommer hjem. Børn er på "arbejde", når de er afsted og det kræver meget af dem, at indgå i de forskellige sociale sammenhænge - det skal de ikke på samme måde hjemme hos jer. Derfor kan det virke underligt, at vi sender et barn hjem, når de kvikker op hjemme hos jer.

  Vi har ansvaret for, at minimere smittespredning i vores institutioner. Derfor har vi brug for jeres forståelse og hjælp. Vi arbejder som udgangspunkt med børnene inddelt i grupper, så vi hurtigt kan opspore smittekæder og få isoleret tilfældene, hvis vi kommer ud i, at der pludselig er smitte hos os. Når vi arbejder så inddelt, som vi gør, er det samtidig for at undgå at lukke hele afdelinger ned, hvis der er en, der er smittet. Så kan vi reducere det til en gruppe af børn og voksne der skal sendes hjem til test eller i isolation. Det er blevet en del af vores hverdag og derfor er det vigtigt, at børn og voksne er raske, når de er sammen i vores dagtilbud. Lige nu er vejeret med os. Men, vi ved også, at når det bliver koldere og vi kommer mere indenfor, vil der være en større sandsynlighed for at vi kan smitte hinanden.

  Vi har sat ekstra rengøring i middagsstunden på i alle afdelinger resten af året, da vi vil prøve at komme sygdom og smitte i forkøbet, henover efterår og vinter. Samtidig har vi alle fokus på håndvask, hygiejne og afstand.

   

  Vi kan heldigvis gøre meget, når vi hjælper hinanden og I skal have tusinde tak for jeres hjælp og forståelse.

   

  I kan læse mere i denne guide til forældre, hvor I også kan finde symptomerne på Covid-19

   

  Er I i tvivl eller har spørgsmål, kan I kontakte mig på 29204119.

   

  Med venlig hilsen

  Tina Nikkel Hansen

  Dagtilbudsleder

  11-09-2020