BørneIntra v2.19

Velkommen til Skødstrup Dagtilbud

Skiftende billeder

Vi følger dit barn hele vejen

 

Skødstrup Dagtilbud består af ti afdelinger:
fem integrerede institutioner, tre børnehaver, en vuggestue og en dagplejeafdeling.


Er du ny forælder i Skødstrup Dagtilbud? Se velkomstpjecen her:

Seneste nyhed...

p.t. ingen nyheder

Opslagstavle...

 •  Opslagstavleikon

  Nye regler: Sådan skriver du dit barn op til pasning

   

  Den 1. november 2019 får Aarhus Kommune nye regler for, hvordan dit barn får anvist en plads i dagplejen og daginstitutioner. De nye regler skyldes en ændring i Dagtilbudsloven.


  Fremover er det dit barns placering på ventelisten og ikke alder, der afgør, hvor dit barn får en plads i dagpleje eller daginstitution. De nye regler betyder, at du skal skrive dit barn op til pasning, inden det er 4 måneder gammelt. Gør du det, får dit barn den højest mulige placering på ventelisten.

   

  Læs mere

  16-08-2019
 •  Opslagstavleikon

  REJSEGILDE PÅ NY STUDSTRUPVEJ 3 D

  Torsdag den 4. juli havde vi rejsegilde i den nye institutionsafdeling på Ny Studstrupvej – Så nu kan børn, forældre og medarbejdere godt begynde at glæde sig.

   

  Jeg har bladret i kalenderen og konstateret, at det er over to år siden, vi var til det første møde vedr. institutionen på Ny Studstrupvej 3 D – helt nøjagtigt var det den 3. marts 2017.

  Vi er meget glade for, at vi har været inviteret med ind i en involverende og spændende proces, hvor vi har fået lov til at være med til at afdække de overordnende krav og ønsker til den nye afdeling.

  Vi har drøftet hvordan børn, forældre og medarbejdere skal opleve det nye hus, når det står færdigt.

  I arbejdsgruppen og styregruppen, der består af medarbejdere, ledere og en forældrerepræsentant, er vi enige om, at vi ønsker os:

  • Et hus med trygge og overskuelige rammer – ”det lille i det store”
  • Et hus med sammenhæng fra 0 – 6 år
  • Et alsidigt, kreativt og fleksibelt miljø, der giver plads til omsorgen for det enkelte barn og til udviklingen af gode børnefællesskaber, hvor børnene, leger, lærer, udvikler sig og dannes.
  • Et hus med fokus på udeliv, sundhed og krop og bevægelse – at uderummet også bliver tænkt med som et vigtigt lege- og læringsrum.
  • Et hus hvor der er plads til at forældrene bliver inddraget og føler sig velkomne. 

  Vi ønskede os også en god arbejdsplads til medarbejderne:

  • Et hus hvor der er tænkt på både det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø og hus der også kan være rammen omkring de medarbejdernes læringsfællesskaber.

   

  Vores ønsker kom med i byggeprogrammet, og vi var meget spændte, da vi i november /december 2017 blev præsenteret for tre forskellige bud på hvordan institutionen kunne komme til at se ud…. vi var og vi ér stadig meget begejstret for Hustømrernes, SMAK architects og Learning Spaces løsningsforslag  - Vi tror, at vi får en ny, spændende  og innovativ institution , der inviterer til leg, læring og bevægelse på en sjov og lærerig måde.

   

  Det har hele tiden været planen, at Satellitten på Grenåvej, Stjernehuset og dagplejens legestue skulle flytte ind, når huset blev færdigt……. Men det store pres på pladserne i Skødstrup har betydet, at vi har været nødt til at ”tyvstarte” med to vuggestuegrupper i Risskov 

   

  Sidste sommer da vi åbnede vuggestuepladserne i Risskov, troede vi, at det var ét år forældrene var nødt til at aflevere børnene i Risskov.  Men ventetiden på byggetilladelsen betyder, at det næsten bliver to år, at børnene skal fragtes fra Skødstrup til Risskov - heldigvis har god pædagogisk ledelse og dygtige medarbejdere i den midlertidige afdeling i Risskov hjulpet godt på forældrenes tålmodighed.

   

  Det er dejligt at se huset tage form og nu kan vi for alvor begynde at glæde os. Når vi kommer tilbage efter sommerferien, begynder vi at planlægge det, der skal ske, når vi flytter ind først i det nye år.

  • Vi skal ansætte den pædagogiske leder, der skal så i spidsen for den nye institutionsafdeling.
  • Vi skal finde et navn til institutionen
  • Vi skal have gang i nogle gode fusionsprocesser – der sikrer, at det bliver ét hus, med et fælles vi
  • Vi skal aftale rammerne for brugen af huset og sikre et ligeværdige samarbejde mellem institutionen og dagplejens heldagslegestue.

    

   Vi ønsker håndværkerne fortsat god arbejdslyst - Vi har store forventninger til resultatet, og vi glæder os meget til, vi kan tage huset i brug.  

    

   Men først vil jeg ønske alle en god og velfortjent sommerferie.

    

   Med venlig hilsen

   Else Kjær

   Dagtilbudsleder

  05-07-2019