Kost og ernæring

 

Fra 1. august 2009 har vi indført kostordning i Riisvangens Børnehus. Barnets kost og spisevaner er af stor betydning for barnets trivsel i hverdagen. For at barnet trives er det vigtigt, at barnet får en god og ernæringsrigtig sammensat kost og den rigtige energimængde.

 

Mål

Det er vores mål, at der til stadighed sættes fokus på sund mad og, at vi er med til at udvikle sunde børn med energi og lyst på tilværelsen.

Vi vil øge børnenes opmærksomhed på sund kost – blandt andet ved at tale om emnet. Dette vil som oftest foregå i forbindelse med vores måltider, men kan også finde sted i forbindelse med samling eller historielæsning.

 

I sommeren 2013 skiftede vi frokostleverandør, da kvaliteten og den generelle standard var under et acceptabelt niveau. Vi får nu frokosten leveret fra Madkassen Risskov, som har en økologiandel der ligger på 30-60%, hvilket har udløst det økologiske Bronzediplom. Maden består af rugbrød med forskelligt pålæg (herunder også fisk) samt grønt. Desuden har vi en frugtordning, hvilket betyder, at børnene får tilbudt forskelligt frugt og grønt om formiddagen. Frugten bliver  leveret af forældrene.

 

Som selvejende har vi imidlertid også andre muligheder. Vi vil evaluere ordningen i tæt samarbejde med bestyrelsen og på vores personalemøder.

Da vi er en lille institution, som får maden udefra og derfor selv er ansvarlig for en meget lille del af madfremstillingen, ligger vi under bagatelgrænsen for, hvornår en kontrolrapport er påkrævet. Riisvangens Børnehus har derfor ikke en smiley fra Fødevarestyrelsen.

Forældrene deltager i en afstemning hvert andet år, om frokostordningen skal bevares eller de selv skal medbringe mad.