Traditioner

 

 

Vi har valgt at holde de gamle kendte traditioner i hævd. De er en del af vores kulturarv og vores historie, som vi selv husker og holder af fra vores barndom. De er et brud på hverdagen og markerer årets og tidens gang.

 

Fastelavn.

Vi fejrer fastelavn med udklædning, tøndeslag-ning, fastelavnssange og fastelavnsboller.

Det er en begivenhed, som børnene ser frem til i lang tid og snakken går livligt med, hvordan de vil klædes ud.

Fastelavnsmandag fylder vi tønden med appelsiner/mandariner og lidt sødt, mens vi med en gysen snakker om, at man i gamle dage kom levende katte i tønden.

 

Påske.

Vi fejrer påske bl.a. for at markere at foråret nu rigtigt er på vej.

Vi pynter med forårsblomster og "puster æg", som bliver malet og hængt op på "påskegrenene".

Der er også børn som klipper gækkebreve, hvori der bliver skrevet små vers og sendt til en god ven f.eks.: "Mit navn det står med gækker, fordi jeg er så lækker".

Vi gemmer chokoladeæg, som vi skiftes til at finde, mens vi synger: "

Der har været en lille påskehare…"

 

 

 

 

 

 

 

 

Julen.

Julen har også en stor plads i vores hjerter. Den bliver fejret med alt, hvad der hører til og vi klipper julepynt, bager, synger, leger julelege, spiser risengrød og meget andet.

På "Solen" får hvert barn en dag i december måned besøg af nisserne Tin og Ton derhjemme, og hvad de finder på af "nissestreger", vil vi bede dig om at skrive ned i den medbragte "julebog".

Historierne bliver med stor morskab læst op for alle børn. Ligeledes skiftes børnene hver dag til at finde en lille overraskelse, som de så på skift deler ud til alle.

På "Spiren" sover nisserne på stuen og kommer frem hver formiddag og fortæller, hvad de har lavet i løbet af natten. Det ender altid med fælles nissesang, godter eller en lille legeting til alle børnene.

I december måned fejrer vi også Luciadag sammen med alle forældrene og ikke et øje er tørt, når alle børnene klædt i hvide dragter og med lys i hænderne vandrer igennem hele Børnehuset.

Vi afholder også børnejulefrokost med lækker buffet og "rødvin", hvor julemanden dukker op som surprice.

 

Skovuger.

Vi tilstræber at afholde skovuge én gang hvert kvartal, hvor alle børn og voksne drager afsted til Risskov fra kl. 9 om morgenen til kl. 14 om eftermiddagen.

Vi har madpakker, drikkeflasker, tæpper, naturgrej og andet godt til skovlivet med. Vi har et fast mødested, hvor vi samles og synger sange fra både Spiren og Solen, hvorefter vi deler os op og udforsker skoven i små grupper på tværs af alder.

Vi går på opdagelse og undersøger f.eks. hvad der gemmer sig i skovbunden, går på ujævnt terræn, bygger huler, klatrer i træer, klatrer op og ned af stejle skrænter, snitter i træ, tager på tur til stranden etc.

Der er noget fascinerede og magisk ved naturen.

Måske skyldes det, at naturen hele tiden forandrer sig på grund af de forskellige årstider og materialer i skoven, som appellerer til, at man gør noget ved dem.

Når vi er i skoven, får vi pirret og skærpet hele vores sanseapparat.

 

Bedsteforældredag.

Vi afholder "Bedsteforældredag" en gang om året, da vi synes, at det er hyggeligt og givende at flere generationer mødes.

Børnene starter med en rundvisning og fortæller om alle deres mange legerum. Derefter optræder børnene bl.a. med forskellige sange og danse.

Vi slutter dagen af med et fælles kagebord, som bedsteforældre-ne hver især har bagt, og det er et paradis for børnene at få lov til at smage på så mange forskellige kager.

 

Fælles spisning.

Sammen med forældrerådet arrangerer vi "Fælles spisning mindst to gange om året.

Nogle gange mødes vi i skoven, hvor hver familie tager en ret med, og hvor vi så laver "Tag selv bord".

Det er fortryllende at se, hvad der i fællesskab kan skabes.

Andre gange griller vi på legepladsen eller nogen forældre mødes i køkkenet og laver god mad til alle små og store.