Præsentation

 

BØRNEHUSET TROLLE.

 

Børnehuset Herluf Trolles Gade blev for 25 år siden den første integrerede institution i Aarhus Kommune.

Institutionen har masser af fokus på æstetik, kunst, kropslige processer og leg i dagligdagen. Ved første øjekast ligner den alle andre integrerede institutioner – og så alligevel ikke. For når man går og kigger nærmere efter, så kan man se, at her er der virkelig tænkt over hver eneste kvadratmeter og det et hus, der bliver ved med at ”leve”.

 

Børnehuset Herluf Trolles Gade har masser af små kreative ”forundringsrum” hvor man kan lade sig opsluge i Sørøvertårnet, Sansetoget, Aladdins Hule og mange andre af vores andre inspirerende og udfordrende rum og væresteder. Vi prioriterer at have mange forskellige kunstnere i huset, som keramiker, musik-pædagoger, billedkunstner m.fl. tilknyttet. Engagementet smitter helt tydeligt af på dagligdagen i institutionen og f.eks. kan vi prale af, et af de laveste sygefravær blandt personalet i kommunen. Derfor har vi kunne prioritere, at have flere pædagoger ansat i hverdagen.

 

Vi har desuden en ligelig kønsfordeling i personalegruppen, som giver en god dynamik, samtidig har børnene mulighed for, at identificere sig med begge køn. Det handler om værdier i hverdagen og det kræver benhårdt arbejde at fastholde kulturen i Børnehuset, da dette er ”kittet” der binder os sammen.

 

Vi tilbyder dig et højt kvalificeret fagligt miljø, som kan matche, inspirere og udvikle både små og store. Vi tør stille tvivl til skue og trives i et miljø, hvor alle brænder for at gøre en forskel. Du og jeres barn vil blive en del af en stolt, levende, legende kultur, hvor fagligheden er højeste fællesnævner. Personalet i Børnehuset bruger masser af tid på at planlægge og udføre det pædagogiske arbejde, så alle børn får lov til at lege samtidig med, at det udfolder sit kreative talent. Børn er små kunstnere og filosoffer og det kan vi voksne lære meget af.

 

Vi håber derigennem at skabe hele børn der formår: - At bruge alle deres mange intelligenser hele livet igennem. - At kunne udtrykke tanker og følelser via forskellige sprog. Dette har betydning for, at kunne forstå sig selv og andre på menneskelig vækst og derved blive robuste og livsduelige.

Man fødes som original og dør som kopi - det vil vi gerne være med til at lave om på.

 

 

I Børnehuset hvor børnene bor,

har vi mærket, hvordan små mennesker gror, 

når blot vi voksne kan vise og guide 

og lader børnene lede og spejde.

I Børnehuset vokser børn som træer,

alle har de grønne blade og smukke tæer. 

Livet i huset skaber rum for alle, 

her kan man rejse sig, her kan man falde. 

Altid er der en guidende hånd,

her kan man lære at knytte bånd.