Kost og ernæring 

 

I Hobbitten har vi kostordning, hvor Tina - ”Mad-Tina” - laver frokost til os fem dage om ugen. Vuggestuebørnene får mælk til frokostmåltidet, om eftermiddagen spiser børnene deres medbragte madpakker. Derudover kan de børn, der møder før kl. 7.30, medbringe deres egen morgenmad, som vi hjælper dem med at få spist.

 

I vuggestuen medbringer børnene hver dag et stykke frugt til frugtkurven, som så serveres om formiddagen til deres samling.

 

Kosten i Hobbitten er over 90 % økologisk, vi prioriterer en varieret sammensætning af kosten, og vi serverer både fisk, kød, frugt, grøntsager og forskellige slags fuldkornsprodukter.

 

Vi har to dage om ugen, hvor vi serverer rugbrød med et forskelligt udvalg af købt og hjemmelavet pålæg og forskellige slags gnavegrønt. De tre andre dage er skiftevis fisk, kød og vegetarretter, der er ernæringsmæssigt afbalanceret og valgt ud fra sæson på frugt og grønt.

 

Når Tina laver madplanen, tager hun gerne ønsker fra børnene med i planlægningen, madplanen hænges op ved indgangen i Hobbitten samt lægges på BørneIntra.

 

I Hobbitten er vores løbende mål at have mad-modige børn, som tør smage på nyt mad og inspirere sidemakkeren til at også at smage på den nye mad.

 

Derfor er det også en vigtig del af dagligdagen i køkkenet, at børnene hjælper Tina med madlavningen. Så bliver der snakket kost og ernæring i børnehøjde, børnene får lov at få smagsprøver og får lov at se hvordan maden bliver tilberedt og til sidst serveret.

 

Når fadene på stuerne er tomme, kan børnene få et madkort med op i køkkenet, som de skal vise Tina, inden de får udleveret mere mad. Det er stolte børn, der kommer gående fra køkkenet med kurve og fade til uddeling på stuen.

 

Vi tager hensyn til allergier og religion.