​Velkommen til Børnehaven Smilehullet

 

     

Børnehaven Smilehullet er en kommunal institution med plads til 65 børn i alderen 3 – 6 år og en del af Beder Dagtilbud.

Igennem mange år har børnehaven også haft indskrevet børn med særlige behov, og i vores dagtilbud er rummelighed et grundlag og en ressource, som anvendes i vores pædagogiske praksis, så alle børn inkluderes i fællesskabet. 

Børnehaven bor til leje i Viby Andelsboligforenings afdeling ”Byagerparken”. Vi har et selvstændigt hus med tilhørende udenomsplads. Vi er beliggende som (næsten) sidste hus i Beder ud til åbne marker og med Vuggestuen Smilehullet som nærmeste nabo. Der er busstop lige udenfor børnehaven. 

 

Huset
Børnehaven har god plads inden døre med 3 stuer og tilhørende garderober, et stort fællesrum, værksted, legerum, rytmikrum og et lille grupperum, som bruges til mødeaktivitet og aktiviteter med små børnegrupper.

Indretningen i huset er enkel, funktionel og praktisk, og vi arbejder til stadighed med at udnytte rummene, så børn og personale får mulighed for at benytte rummene optimalt. Vi arbejder på, at de fysiske rammer skal understøtte muligheden for børnenes læring og udvikling i dagligdagen, og samtidig vil vi gerne gøre børnene bevidste om vigtigheden af at passe på de ting, vi er omgivet af. 

 

 

 

Børnehaven er funktionsopdelt så alle rum bliver udnyttet til aktiviteter i løbet af dagen.

Børnene er tilknyttet en fast gruppe af børn og personale, som de spiser sammen med. Hvert barn og forældre har 2 personaler, som er de primære voksne, der har ansvaret for barnets opstart i institutionen, dets generelle udvikling og trivsel og den tætte forældrekontakt gennem hele barnets børnehavetid. 

 

Legepladsen
Vores legeplads er stor og indrettet med forskellig beplantning, så børnene også har mulighed for at lege uforstyrret. Vores beplantning består af mange blomsterbede og bærbuske, som vi alle nyder – både at se på, men også at spise fra.

Vi har en bålhytte, hvor vi bager snobrød, laver suppe og andet bålmad. Midt på legepladsen har vi vores lille høj, som bl.a. bruges til at kælke, læse bøger, hygge og trille ned ad.

Vi har gynger, klatretårn, rutsjebane, legehuse, boldbane, sandkasse, vandleg og en cykelbane, som bruges flittigt på børnehavens moon-cars, cykler med lad og løbecykler.

 

 

 

Vi er ude hver dag, og vi spiser ofte vores madpakker på legepladsen, hvor vi ud fra hver stue har markiser, så uanset om det regner eller solen skinner, kan vi sidde i skygge for solens stråler eller i ly for regnen. En dag om ugen – uanset vejret - er fast udedag, hvor alle aktiviteter foregår på legepladsen.

Alle børn er på tur med deres gruppe mindst en gang hver 3. uge, hvor vi er med bus til enten Moesgård eller Mariendal strand. Vi bor tæt på en dejlig offentlig legeplads, som vi ofte besøger. De gode stisystemer i nærområdet har flittigt besøg af os på små gåture. Det giver oplevelser og udfordringer for alle børnene – både for dem der er på tur, og for de børn der er hjemme i børnehaven, som får mere plads og ro til fordybelse.