Dagligdagen i børnehavegruppen
 
Klatretræet åbner hver dag kl. 6.30-17.00, fredag til kl. 16.30, men alle børn har forskellige ”åbningstider” alt efter deres modul tider (30 eller 52 timer).
 
Morgenmad kl. 6.30-7.30
Tidligt om morgenen afleveres alle børn i fællesrummet, hvor vi serverer morgenmad for de børn, der ikke har spist hjemmefra.
Morgenmaden er økologisk havregryn med mælk. Børnene må også gerne have egen sund morgenmad med.
 
Stuerne åbner og aktiviteter starter ca. kl. 8.00-11.00
Efterhånden, som personalet møder ind, åbner vi stuerne og/eller legepladsen.
Der er masser af leg inde og ude og aktiviteter starter op rundt om i huset.

Nogle dage laver vi modellervoks med glimmer i, tegnetrog maler på det kreative værksted, danser til MGP, bager boller og slår koldbøtter. Andre dage bliver børnene malet i ansigtet som farlige løver og prinsesser, der bliver gynget eller leget med ler og spillet ludo.

Vi er også tit ude på legepladsen om formiddagen, hvor vi fx leger med vand, bygger hule, bager mudderkager, cykler eller leger fangeleg. I sommerperioden åbner vi ofte legepladsen kl. 8.00.
 
Formiddagsmad mellem kl. 9.00-10.45
I løbet af formiddagen har børnene i Klatretræet mulighed for at spise et stykke frugt eller grønt fra deres frugtpose ved bordet i fællesrummet.
Mange børn har brug for at få tanket op inden frokost, så der er energi til leg og overskud til at takle formiddagens strabadser og udfordringer på en positiv måde.
 
Fællesoprydning og samling på stuerne kl.11.00
Kl. ca.11.00 hjælpes alle med at rydde op rundt om i huset.
Herefter går børn og voksne fra de to børnehavegrupper ind på hver deres stue for at holde samling. Det er forskelligt, hvad der bliver lavet til dagens samling. Nogle dage bliver der sunget, talt om weekenden, leget Kims leg eller huskeleg. Andre dage får børnene læst historie, danset eller … ja, det er kun fantasien, der sætter grænserne.
 
Middagsmad kl. 11.30
Middagsmaden spiser vi på stuerne ved 11.30 tiden. To børn skiftes til at dække rullebord og køre det ind på stuen. Vi serverer vand til måltidet.
Alle børn vasker hænder på badeværelset, inden de sætter sig ved mindre borde og spiser mad. Alt efter hvilken børnegruppe, der er på stuen, kan der være faste pladser for at skabe tryghed og ro for det enkelte barn.
 
Legepladsen ca. kl. 12.00-14.00
Enkelte børnehavebørn har brug for en middagslur efter maden.
Alle andre børn går på legepladsen efter middagsmaden. Her er højt til loftet og dejlig frisk luft. Børnene hygger sig og leger som oftest i små grupper rundt om på legepladsen.
 
Eftermiddags mad kl. 14.00
Kl. ca. 14.00 spiser vi eftermiddagsmad, og vi drikker vand til maden.
Når vejret og hvepsene tillader det, spiser vi gerne eftermiddagsmaden ude på legepladsen, enten stuevis eller samlet, på picnic tæpper på vores store græsplæne.
 
Eftermiddagen
Eftermiddagen foregår typisk med leg rundt om i huset eller på legepladsen.
Mellem kl. 15.30-16.00 slår vi os sammen med vuggestuebørnene i fællesrummet, indtil institutionen lukker.