Traditioner i Beboernes Børnehus

 

Vi har i årets løb mange forskellige arrangementer, som er blevet til traditioner. Det spænder fra fastelavn, kunstudstilling, skolebørnsudflugt for børn, der starter i børnehaveklasse, julearrangement m.m.

 

Årets gang og aktiviteter i børnehuset:

 

Februar
Fastelavnsfest for alle børn. Børn og personale kommer udklædte i børnehuset.
Vi slår katten af tønden, leger traditionelle fastelavnslege, spiser slikposer.

 

April
Børnekunstuge i salen i samarbejde med kvarterets institutioner.

 

Juni
Afslutningsfest for skolebørn, skolebørnsudflugt.

 

September
Valg til forældreråd og den fælles bestyrelse.

 

December

 Julekalender.

Juleafslutning, Luciaoptog, børnejulefrokost.

 

Efter behov
Arbejdslørdage
Spiseaftener

 

Julekalender
I hele december måned har vi julekalender i institutionen. Børnene følger hver dag et nyt kapitel i årets julehistorie, som personalet brygger sammen. Der sker stort og småt, vi synger julesange og laver juleting, og ikke mindst hygger vi rigtig meget.

Julekalenderen begynder kl. 9.30 hver dag, og skal børnene deltage, skal de være her, når vi begynder.

 

Juleafslutning og børnejulefrokost
Julekalenderen slutter af med en juletræsfest, hvor vi fester hele dagen.  Om formiddagen er der afslutning på julekalenderen med en skattejagt. Til frokost dækkes der julefint op i salen, og vi spiser børnejulefrokost med alle børnenes livretter, som de har haft med hjemmefra. Om eftermiddagen inviteres familien til Luciaoptog (de ældste børn) og til at danse om juletræ, samt til julebag, kaffe og te.

 

Arbejdslørdage
En gang imellem holder vi arbejdslørdage, hvor forældre og personale giver en hånd med til noget praktisk arbejde, f.eks. male, feje legeplads, klippe hæk, reparere forskellige ting, der trænger. Arbejdslørdage er også lagt op til at være et socialt fællesskab, hvor vi laver mad, spiser frokost og snakker sammen; børnene er selvfølgelig også med.

Herudover er forældrene altid velkomne til at tage initiativ til sociale arrangementer uden for børnehavens åbningstider, f.eks. skovtur med madkurv m.m.