Præsentation af Beboernes Børnehus

 

Beboernes Børnehus

Sølystgade 30

8000 Aarhus

 

Ledelse

Tlf:  41 85 75 79, e-mail: bepan@aarhus.dk

tlf: vuggestuen: 23844905

     børnehaven: 23844907

 

Åbningstider

Mandag – torsdag:          kl. 6.30 – 17.00

Fredag:                          kl. 6.30 – 16.30

 

Beboernes børnehus

Vores børnehus ligger som en lille oase i Ø-gadekvarteret tæt på centrum og mange kulturelle aktiviteter.

 

Vi er en integreret institution med børn i alderen 0-6 år. Vi er normeret til 40 børnehavebørn og 12 vuggestuebørn. Huset er opdelt i to grupper: vuggestuebørn på 0-2 år og børnehavebørn på 3-6 år.

 

Indenfor har vi et fællesrum, som vi bruger til spisning og aktiviteter. Desuden har vi tre store stuer, tre små grupperum og en sal, som vi deler med vores nabo (Beboerhuset) – vi har rådighed over salen to gange ugentligt; her har vi mange muligheder for fysisk udfoldelse.

I rummet ”tumleren” har vi puder og madrasser. Vi har et drenge- og et pigerum, som er for alle børn, men som fortrinsvis har aktiviteter, der appellerer til de forskellige køn: Vi har barbiedukker, dukkehus, instrumenter, drager og riddere, bøger, køkkenlegetøj og køkken, spil, eventyrtelt, rullevogne, hængekøjer, hoppebøffer og en masse andre bevægelsesaktiviteter. Vi synger, spiller og bruger meget musik i dagligdagen.

 

Børnehaven og vuggestuen har hver sin garderobe med fælles indgang. De yngste børn har deres base i vuggestuegruppen, men der er åbne døre, så børnene i løbet af dagen kan være sammen på tværs i huset.

Vuggestuens rum har bl.a. hoppemadras, eventyr-telt, hængekøje og legekøkken. Børnehavegruppen er ikke stueopdelt, så børnene færdes frit i hele huset.

 

I hverdagen fungerer huset som en helhed. Der er forskel på børnenes udviklingstrin, behov og interesser, men som udgangspunkt kan vi alle deltage aktivt i husets traditioner og spontane tiltag.

 

Vi er glade for udeleg og har en af midtbyens største naturlegepladser, som kan opdeles til to grupper; Her er både plads til stille og rolige lege og mere vilde, hurtige lege.

Vi har to sandkasser, en cykelbane, vandbane, klatretræer og rødder, jord og bakker. Vi har en flot hytte til bål og historiefortælling, udendørs bålplads, gynger og pilehytter. Vi har kælkebakke om vinteren og vandrutschebane om sommeren. Vi har mange borde og bænke til at lave aktiviteter ved og spise, hygge og snakke ved.