Måltider og kost

I Børnehuset Næringen spiser vi altid samlet. Måltiderne er en af de faste pædagogiske aktiviteter, der præger hverdagen. Hos os inddrages børnene, i videst mulig omfang, i de praktiske opgaver, der er omkring måltidet, da det er en god mulighed for at styrke børnenes sociale, sproglige og motoriske kompetencer. I vuggestuen er det eksempelvis når barnet selv kravler op og ned af stolen, benævner hvad der er på tallerken og selv sætter servicen på rullebordet, når måltidet er færdigt. I børnehaven hjælper børnene med at dække bord, hvor vi sammen med børnene tæller servicen. Vi sætter desuden æstetikken omkring måltidet højt.

 

Dagens måltider

Frugt (Frugtordning) i vuggestuen                  Kl. 09.00

Frokost (Kostordning)                                     Kl. 10.30 - 12

Madpakker                                                      Kl. 13.30

Frugtordning i vuggestuen

I Vuggestuen samles børnene til frugt kl.09.00. Måltidet beror på en frugtordning, der afhænger af, at du

Som forælder har du derfor mulighed for, at få indflydelse på, hvad det er for noget frugt, der spises i vuggestuen.

Frokost

I Børnehuset Næringen har vi delvis kostordning. Det betyder, at dit barn hver dag får et sundt og nærende frokostmåltid, og at alle børn får den samme mad.

Frokostmåltidet leveres af den lokale leverandør, Aarhus Madhus. Måltiderne er lavet fra bunden med brug af lokale og årstidsbestemte råvarer og er dermed bæredygtige og co2-venlige. Næsten 100 % af råvarerne er økologiske, og der anvendes altid friske grøntsager og frisk fisk. Børnene præsenteres dagligt for varierende måltider med en bred palet af sunde og nærende råvarer, der giver dem energi til dagens leg og læring.

Hvert andet år afholdes der forældreafstemning om, hvorvidt der fortsat ønskes kostordning.

Madpakker

Om eftermiddagen spiser vi til madpakker. Her skal du

En forælder har udarbejdet en pjece med gode ideer. Via linket her, kan du finde pjecen.

Dit barn har en stor glæde ved at være selvhjulpen. Lav derfor gerne en madpakke, som er let for dit barn at gå til, eksempelvis ved at åbne ostehapserne, skrælle appelsiner og ikke anvende små bøtter med stramme låg.

Alle børn tilbydes vand til måltiderne.

 

Bestyrlsen i dagtilbuddet har udarbejdet et princip for kost.Du kan læse princippet her.