Dagligdagen

 

Hvad går tiden med?

Vores hverdag er selvfølgelig præget af en del rutiner. Det giver sig selv, når knap 40 børn under 3 år passes sammen. Dog går det ikke op i spisning, bleskift og søvn det hele.

 

  Udendørs
  Vi har gode muligheder på vores legeplads, selvom den ikke er så stor. Der leges med sandet i (og udenfor) sandkasserne, køres på "scootere", kastes med bolde og bliver gået og løbet en hel del på både fliser, græs og bakke. Og så er der jo altid chancen for at komme på en tur enten på gå-ben, i klapvogn eller en tur i vores elcykler evt. op i parken for at gynge eller vippe.

 

 

 

Indendørs
Indenfor har vi et rigt udvalg af legetøj. Vi kan også tegne, lege med perler eller puslespil, tumle på stuen eller i alrummet, og så kan vi synge og danse eller kigge bøger - eller bare sidde og hænge/hygge.

 

 

Dagens gang
 

Morgenmad
Vi åbner klokken 06.30, hvor der typisk er to voksne, der møder ind. Den første tid går med at klargøre stuer og badeværelser, sætte vasketøj over og ikke mindst med at arrangere morgenmad. Morgenmaden indtages frem til klokken ca. 07.30, men skulle et eller andet gå helt galt derhjemme, finder vi jo nok lidt brød og noget drikkelse til barnet, selvom det er lidt senere. Mellem klokken 8.00 og 9.00 deler vi os ud på stuerne, alt efter hvor hurtigt børnene dukker op - eller hvor meget uro der opstår, det skal jo helst være så roligt og rart som muligt for jer og jeres barn at komme her.

 

Formiddag
Klokken 9.00 spiser vi lidt frugt og brød og får noget vand sammen på stuerne, et par sange og en masse snak hører sig også til. Derefter (ca. 09.30) går vi i gang med dagens aktiviteter i større eller mindre grupper, inde eller ude.

 

Middagslur
Klokken 10.30 er det spisetid igen - og derefter er det tid til en middagslur for størstedelen af børnene. De fleste sover ude i deres "krybber", mens 9 - 12 af de ældste lægges i alrummet med hver deres dyne og madras. 

 

Eftermiddag
Når klokken nærmer sig 14.00, er de fleste oppe og vi får lidt eftermiddagsmad, ofte brød, inden vi går i gang med at lege, meget ofte ude. Børnene begynder herefter så småt at sive (blive hentet), og klokken 17 lukker vuggestuen, hvis det ikke er fredag, for så lukker vi 16.30.