Fri for mobberi

Dagtilbuddet er børnenes første møde med det store, formaliserede fællesskab og det er i høj grad herigennem, at børnenes erfaringsdannelse og kompetencetilegnelse af sociale processer finder sted. I børnehaven tager vi derfor del i Mary Fonden og Red Barnets anti-mobberiprogram ”Fri for mobberi”, det med henblik på, at give børnene redskaber til at lære, forstå og takle de mange forskellige følelser, der kan opstå i et fællesskab. Fri for mobberi beror på fire grundlæggende menneskelige værdier: Tolerance, respekt, omsorg og mod.

 

Fri for mobberi består af en kuffert med forskellige værktøjer herunder en bog kaldet ”Robertas bamse”. I bogen er der forskellige historier, der giver anledning til at snakke om venskaber, fællesskaber, følelser og tolkningen af ansigtsudtryk. Vi tager af og til kufferten frem til samling og læser en historie. Vi kan også tage kufferten frem, hvis der har været en hændelse, der kan give anledning til en snak om gode venskaber og fællesskaber.

 

I forbindelse for ”Fri for mobberi” får hvert barn en lille bamse. Bamserne er på stuerne i børnehaven, og kan tages frem når barnet har lyst til at lege med den. Den kan også bruge som en trøste-bamse. Bamsen får barnet med hjem, den dag det går ud af børnehaven.